Kiel: kedden már osztályozós helyen? • SportTV

Kiel: kedden már osztályozós helyen?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 05. 04. 08:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyre egyértelműbb, hogy a német másodosztályban a Bochum, Fürth duó nemsokára révbe ér, azaz megszerzi a két közvetlen feljutó helyet az élvonalba. Az osztályozót jelentő harmadik helyért azonban nagy csata dúl a HSV, Kiel, Düsseldorf trió között, ezt befolyásolhatja a kupaelődöntős keddi meccspótlása.

Jannik Dehm pazar szabadrúgásával szerzett vezetést decemberben a Kiel, amely a meccs végére meg is duplázta előnyét Sandhausenben a két csapat legutóbbi bajnokiján (Fotó: Getty Images)

A legtöbb pontja jelenleg az egykori BEK- és KEK-győztes hamburgiaknak van, de kicsi ez előnyük – az azonos mérkőzés- és pontszámmal álló Fortunát csak jobb gólkülönbséggel előzik meg (+21, ill. +7), a szombati kupaelődöntőben nagy verést (0–5) kapó kieliek hátránya viszont csupán két pont – de három találkozóval kevesebbjük van a Hamburgnál. Azaz akár már kedden, a 30. fordulóból elmaradt, Sandhausen elleni meccs pótlásán már előzhetnek, ha otthon tartják mindhárom pontot.
Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a vendégcsapat is az „életéért”, azaz ligatagsága meghosszabbításáért harcol.  Mindössze egy ponttal előzi csak meg ugyanis az alsó osztályozós pozíciót jelenleg elfoglaló Braunschweiget, s ha csak ez a kis differencia marad – azaz kikap az SSV – , az nem életbiztosítás az utolsó három fordulóra, amelyben a 6. Heidenheimhez és a záró kanyarban az első számú bajnokjelöt Bochumhoz is el kell még mennie.
A két együttes eddig közös múltját két harmadik ligás (a 2009–10-es idényből) és 7 másodosztályú mérkőzés képezi, az összmérleg tökéletesen egyensúlyban áll, 2-2 győzelem mindkét oldalon, 5 remi mellett, s mindketten 13-szor találtak a másik kapujába. Az „őszi” idényben, azaz a bajnokság első felében december 20-án Sandhausenben 2–0-s kieli győzelem született, a gólokat Dehm (70. p.) és Serra (81. p. – 11-esből) szerezte.
Két motivált együttesre számíthatunk tehát a  kedd esti csatán, kérdés, a Holsteinnek sikerül-e könnyen túllépni a nagy dortmundi vereség önbizalomromboló hatásán.

2. BUNDESLIGA, 30. forduló, elmaradt mérkőzés. Sport1 18:30 Holstein Kiel–SV Sandhausen (kommentátor: Faragó Richard)