Mayweather-gála lesz a gálából? • SportTV

Mayweather-gála lesz a gálából?

2021. 06. 06. 16:29    
Olvasási idő: 2 perc

Floyd Mayweather újabb gálameccset vállal, ismét nem a profi bunyóból érkező ellenféllel. Logan Paul 15 centivel magasabban, 16 kilóval nehezebben érkezik a csatába, de minden más meglepetés lenne, mint az „igazi” bokszoló kiütéses győzelme.

Ami biztos: minden idők egyik legjobb ökölvívója, Floyd Mayweather hétfő reggel is 50-0-s mérleggel ébred fel, legalábbis ami a profi meccseit illeti. Ettől még miami idő szerint vasárnap este (nálunk meg hétfő hajnalban) megmérkőzik Logan Paullal a Hard Rock Stadiumben. Nyolcmenetes bemutató mérkőzésen, nagyobb kesztyűkben, pontozók nélkül – de legalább a kiütéses győzelem reményét nem vették el senkitől. Rendben, legyünk igazságosak, nem vették el Mayweathertől. Mert hiába magasabb 15 centivel Paul, illetve hiába súlyosabb 16 kilóval, aki az ő komoly bokszolói múltját keresi, tévúton jár. Egy, azaz 1 meccse volt eddig, a szintén nem a boksztudásáról ismert KSI ellen, és a youtuberek harcából pontozással utóbbi került ki győztesen.

Csak hát Paulra, a maga 23 milliós YouTube-tábora, az általa generált felhajtásra nem lehet legyinteni, így amikor kitalálta, hogy bokszolna az 555. alkalommal is nyugdíjba vonuló Mayweatherrel, csak idő kérdése volt, mikorra lesz ebből „betű”. Meg kellett várni, hogy lehessenek nézők, már csak a bevételmaximalizálás miatt is. A tévés előfizetésekből lesz pénz vastagon, az 50 dolláros díjat bőven kipengetik annyian, hogy minden befektetés visszajöjjön, beleértve Paul 250 ezer dolláros fellépti díját, illetve Mayweather gázsiját (10 millió dolláros fix pénz, meg a ppv-s bevételek fele).

Mayweather normális bokszolóként legutóbb 2015 szeptemberében lépett ringbe, akkor Andre Bertót verte meg pontozással. Azóta volt még egy elismert ökölvívó-mérkőzése, de azért a 2017. augusztusi fellépésén a sokkal inkább a UFC-ből ismert Conor McGregor volt az ellenfele, nem valamelyik „nagyvad”. Mondjuk őt legalább technikai K. O.-val intézte el, és most is K. O.-t ígért Paulnak. 2018 végén még egy gálameccs jutott neki, a kickboxos Naszukava Tensin ellen, de az inkább testmozgás volt, mint komoly sportteljesítmény.

Elsőre a Paul Logan elleni összecsapása is annak tűnik, de azért Mayweathert, az ő mozgását látni mindig élmény, és olyan sokszor már nem lesz erre lehetőségünk.

A Sport1-en vasárnapról hétfőre virradóra, 2 órától élőben közvetítjük a Floyd Mayweather-Logan Paul mérkőzéssel fémjelzett gálát.