Két szupersztár, öt vb-öv: Haney-Lomacsenko a Sport TV-n! • SportTV

Két szupersztár, öt vb-öv: Haney-Lomacsenko a Sport TV-n!

2023. 05. 16. 08:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Vasárnap a korai órákban a Sport2-n lesz élőben látható az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt világbajnoki címmérkőzése, az öt övért zajló Devin Haney-Vaszil Lomacsenko találkozó.

Devin Haney (29-0, 15 K. O.-T. K. O.) tulajdonképpen 2019 óta üldözi Vaszil Lomacsenkót (17-2, 11), minden idők egyik legjobb bokszolóját (amatőrként 396 győzelem és 1 vereség mellett két-két olimpiai és világbajnoki címet könyvelhetett el, profiként pedig három súlycsoportban ért fel a csúcsra), de csak 2023-ban jutott el odáig, hogy össze is mérheti vele az erejét. Lomacsenko számára csak akkor lett érdekes Haney, miután a négy nagy szervezetnél (IBF, WBA, WBC, WBO) is ő a világbajnok, továbbá a The Ring magazin is őt jegyzi az első helyen. És mind az öten azt mondták, a Haney-Lomacsenko találkozó méltó arra, hogy a vb-övükért menjen, így elég gazdag „trófeakínálat” lesz az összecsapáson.

Amit a Sport TV hoz el Magyarországra. Több tárgyalást követően ugyanis sikerült megegyezni a jogtulajdonossal, így szombatról vasárnapra virradóra, 2 órától a Sport2-n élőben közvetítjük a Las Vegas-i gálát. A nemzetközi televíziós programban összesen öt mérkőzés szerepel, Nakatani Junto és Andrew Moloney a WBO gazdátlan kisharmatsúlyú vb-övéért csap össze, Jeremiam Nakathila és Raymond Muratalla könnyűsúlyban, Adam Lopez és Óscar Valdéz kiskönnyűsúlyban szórakoztatja egymást tíz meneten keresztül, míg az est nyitó mérkőzésén Danny Rosenberger és Nico Ali Wals vív meg nyolc menetben középsúlyban.

De a fő attrakció Haney és Lomacsenko ütközete lesz, ami simán versenyben lehet az év mérkőzése címért is.