Lomacsenko újra horgászni megy • SportTV

Lomacsenko újra horgászni megy

2021. 06. 25. 14:05    
Olvasási idő: 2 perc

Vaszil Lomacsenko egy vereség és egy vállműtét után újra célba veszi a bokszvilág csúcsát. Először Nakatani Maszajosi próbálja feltartóztatni Las Vegasban.

Egy hete egy japán bokszolónak már bejött a Las Vegas-i Virgin Hotels, de az papírforma volt, hiszen Inoue Naojának illett azért megvernie Michael Dasmarinast a WBA harmatsúlyú világbajnoki övéért. Ha magyar idő szerint vasárnap hajnalban megint japán örömünnep lenne itt, az viszont már világszenzáció lenne. Nem azért, mert Nakatani Maszajosi (19-1, 13 K. O.-T. K. O.) rossz bokszoló lenne, hanem azért, mert riválisa a világ egyik legjobbja. Nem csupán könnyűsúlyban, hanem kategóriától függetlenül. És ez még akkor is igaz, ha a legutóbbi meccsét – szerinte okvetlenül vitatható – pontozással elveszítette Teofimo López ellen. Vaszil Lomacsenko (14-2, 10) most Nakatani ellen akarja megkezdeni a visszakapaszkodást a csúcsra, amit már többször is meghódított.

Amatőrként 396 győzelmet és 1 vereséget könyvelhetett el (aztán kétszer is revánsot vett ezért Albert Szelimovon), profiként a második meccsén, a vb-övért kikapott ugyan Orlando Salidótól (akin viszont később nem tudott bosszút állni), de a harmadikon már világbajnok lett (holtversenyben a leggyorsabb úton ért fel a trónra), a hetedik fellépésén már a második, a tizenkettediken pedig a harmadik súlycsoportban koronázták meg – utóbbi kettő világrekord. Aztán a 16. találkozón jött López, és a pound-for-pound lista éllovasának hőskölteménye véget ért. Szándékai szerint persze csak átmenetileg, ezért is nem hurkagyurkát választott ellenfélnek, hanem olyat, aki Lópeznek is fejtörést okozott.

2019 derekán csak pontozással kapott ki tőle, majd két padlózásból észhez térve legyőzte Félix Verdejót, nagyjából ennyi elég is volt Lomacsenkónak a kiválasztásához. „Nakatani jó választás, mert nagyon jót harcolt Teofimóval. Ezárt választottam őt. Magamnak is meg akarom mutatni, hogy jobb vagyok Teofimónál” – mondta a legutóbbi veresége óta vállműtéten áteső ukrán világklasszis, aki bevallottan legutóbbi legyőzőjét akarja hosszú távon. Menedzsere, Egis Klimas így fogalmazott: „Loma egy horgász. Márpedig ha nagy halat akarsz fogni, be kell dobnod a csalit. Nem akart könnyű meccset, nem akart visszatérő meccset. Meg akarja mutatni, ki is ő valójában.”

A japán 10 centivel magasabb nála, 14 centivel nagyobb az ütőtávja, így vidám kis parti lehet ebből vasárnap hajnalban!

A Sport2-n vasárnap hajnali négytől élőben sugározzuk a Vaszil Lomacsenko-Nakatani Maszajosi mérkőzéssel fémjelzett gálát.