Ezért is érdemes megnézni a Tyson-Roy Jones meccset!

2020. 11. 28. 15:02    
Olvasási idő: 2 perc

Sokan, sok helyen megkérdezték tőlünk, miért érdemes megnézni a Mike Tyson-Roy Jones Jr. bokszmérkőzést, illetve a köré épülő gálát. Most összegyűjtöttük az érveinket!

ÉLŐBEN LÁTHATOD MINDEN IDŐK LEGFIATALABB NEHÉZSÚLYÚ VILÁGBAJNOKÁT. Mike Tyson ringbeli (ne menjünk messzebb Evander Holyfield megharapásánál) és azon kívüli (sajnos a nemi erőszaktól kezdve az italozáson át a drogokig széles a paletta) pályafutása is bővelkedett balhékban, de amikor a bunyóra összpontosított, nagyon oda tudta tenni magát. 1986 novemberében, 20 évesen, 4 hónaposan és 22 naposan Trevor Berbick legyőzésével minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka lett. Addigra már összerakott egy 27-es győzelmi sorozatot (és csak James Tillist, valamint Mitch Greent nem tudta kiütni), majd Berbicket nem egészen két menet alatt ízekre szedte. Szegény címvédő, a második leütésből kétszer hullott még vissza a padlóra, miközben megpróbált feltápászkodni.

ÉLŐBEN LÁTHATOD A VALAHA VOLT EGYIK LEGKOMPLEXEBB BOKSZOLÓT. Roy Jones Jr. négy súlycsoportban, közép-, nagyközép-, félnehéz- és nehézsúlyban is világbajnoki övig jutott a négy nagy szervezet valamelyikénél. Félnehézsúlyban címeket is egyesített, ha kellett, ésszel nyert, ha úgy adódott, darált, ha pedig úgy hozta az élet, elővette a zsenijét. Amikor 2003-ban megverte a WBA nehézsúlyú koronájáért John Ruizt, 48-1-es mérleggel állt, úgy, hogy egyetlen vesztes mérkőzését is megnyerhette volna, ha nem üti meg a már lent lévő riválisát, Montell Griffint. A The Ring szerint a múlt század utolsó negyedének legjobb bokszolóját benne tisztelhetjük.

AKI MÉG NEM MÚLT EL 15 ÉVES, ELŐSZÖR LÁTHATJA ÉLŐBEN BOKSZOLNI TYSONT. Iron Mike legutóbb 15 éve, 2005. június 11-én bokszolt, akkor Kevin McBride-tól kapott ki hat menetet követően. Azóta legfeljebb bokszklasszikusokban, illetve videomegosztókon lehetett látni bokszolni, most viszont a STAPLES Centerben a szabályok adta lehetőségek közepette újra éles bevetésen lesz.

KÉT KÖZÖNSÉGKEDVENC LÉP RINGBE. Sajnos a jelen profi ökölvívásában nincsenek olyak ökölvívók, akik a szorítóban és azon kívül is sokat tesznek azért, hogy felhívják magukra a figyelmet. Tyson és Jones hajdan így vagy úgy, de mindent megtett az általános népszerűségért. Hogy ne csupán a szakma, de a köz is ismerje őket. Tyson „popkultúrában” betöltött helyéről mi is írtunk, de RJJ-nek is vannak kiadott albumai, illetve filmszerepei. Benne volt a Mátrix két részében, illetve a Creed II-ben is.

KI LÁTOTT MÁR KÉT EKKORA KLASSZIST 50 ÉV FELETT BUNYÓZNI? Ugye, hogy senki?! Már csak ezért is érdemes lesz leülni a Sport TV elé!

A Sport1-en szombatról vasárnapra virradóra, hajnali 2-től kezdődik monstre adássorozatunk a Mike Tyson-Roy Jones Junior mérkőzéssel fémjelzett gáláról.

Cookie beállítások