Negyeddöntő, egy vagy két kanadaival • SportTV

Negyeddöntő, egy vagy két kanadaival

2021. 06. 11. 08:07    
Olvasási idő: 2 perc

A negyeddöntő négy meccsével, no meg egy kis extrával folytatódik a füves idénynyitó teniszviadal Stuttgartban.

Denis

Denis Shapovalov. Vajon egy vagy két mérkőzésen léppályára pénteken a stuttgart füvön? (Fotó: Fetty Images)

Az időjárás okozta a kis pluszt, a csütörtöki utolsó nyolcaddöntőt a centerpályán ugyanis félbeszakította a lezúduló eső, ezért annak a befejezése került be plusz programként a pénteki negyeddöntő mellé.
A nyitó találkozót az amerikai Sam Querrey (a világranglistán: 67.) játssza a torna eddigi meglepetésembere, a 19. évében járó svájci Dominic Stephan Stricker (vlr.: 335.) ellen. A szép reményű fiatalember még csak ötödik profi mérkőzésén jár, de legyőzött ellenfelei közt akad már Grand Slam-győztes (Marin Cilic) és 2. kiemelt (csütörtökön Stuttgartban az első körben Hubert Hurkacz) is.
A második mérkőzés az előző nap félbeszakadt találkozó befejezése az első kiemelt kanadai Denis Shapovalov (vlr.: 14.) és a 40. évét szeptemberben betöltő Feliciano López (vlr.: 62.) között. Az első játszmát az orosz édesapától és a teniszedző kanadai édesanyától született, hivatalosan a Bahamák  fővárosában, Nassauban élő 22 éves fiatalember 6:2-re nyerte meg, a spanyol veterán egy 7-2-re megnyert rövidített szettben egyenlített, akkor szakadt félbe a mérkőzés.
A harmadik meccsen nem lesznek nyelvi problémák a két játékos között, ha valamit meg akarnak beszélni.  Két kiemelt, a franciaországi francia Ugo Humbert (vlr.: 32.) csap össze a kanadai francia Felix Auger-Aliassime-mal (vlr.: 21.), azaz a viadal hatodikként rangsorolt játékosa a harmadikkal. Ők már találkoztak korábban, éppen füvön, a tavalyelőtti wimbledoni bajnokságon a 32 között a francia három szettben, 6:4, 7:5, 6:3-ra győzött. Igaz, akkor a kanadaisrác még be sem töltötte 19. életévét.
A nap negyedik meccsén a korábban befejezett Shapovalov–López meccs győztese mérkőzik meg Marin Ciliccsel. A horvát jelenleg még csak visszatérőben van a világelitbe, csupán a 47. A világranglistán, és a korábbinál jóval többször kap ki sokkal alacsonyabban jegyzett versenyzőktől, mint például a már emlegetett Strickertől Genfben május közepén.
Az utolsó mérkőzésre is jut magasan rangsorolt versenyző, a 4. kiemelt ausztrál Alex de Minaur (vlr.: 22.) az eredetileg focistának készülő, de már 4 évesen (!) teniszezni kezdő, orosz származású, Bécsben született Sergej Rodionovval  (vlr.: 142.) játszik. Utóbbinak ez csupán 12. mérkőzése lesz a Touron, eddig 3-8 a győzelem-vereség mutatója, az első fordulóban az első szettben 5:3-ra vezetett Gojowczyk ellen, amikor a német sérülés miatt feladta a mérkőzést.

Sport1 11:00  ATP 250, Stuttgart, a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)