Gané a világbajnokok nyomában maradna • SportTV

Gané a világbajnokok nyomában maradna

2021. 06. 26. 09:37    
Olvasási idő: < 1 perc
UFC

Könnyen lehet, a nehézsúlyú világbajnok Francis Ngannou kihívóját is láthatjuk a szombati UFC-gála főmérkőzésén, amelyen Ciryl Gané és Alekszandr Volkov ad randevút egymásnak.

A nehézsúlyban legtöbb szignifikáns csapással kísérletező két MMA-harcos ad egymásnak randevút a Las Vegas-i Fight Night főmeccsén: Ciryl Gané (8-0) és Alekszandr Volkov (33-8) csatája tűzijátékot ígér, úgy, hogy igazán nagy tétje Gané számára van ennek az összecsapásnak. Ő MMA-ban veretlen, a UFC építené is szépen, de ahhoz az olyan teljesítmény kevés, amilyet a legutóbbi, Jairzinho Rozenstruik elleni mérkőzésén nyújtott. Megnyerte ugyan az összes menetet, de a csata meglehetősen unalmasra sikeredett. „Győzött, de maradjunk is csak ennyiben” – jelentette ki például Dana White, a UFC nagyfőnöke.

Most a jó képességű, de verhető Volkov ellen javíthat, és kerülhet közelebb a világbajnok – és egykori istállótárs – Francis Ngannou elleni címmérkőzéshez. Statisztikailag sem rossz az ajánlólevele, hiszen korábban mindössze négy nehézsúlyú, Randy Couture, Cain Velasquez, Junior dos Santos és Francis Ngannou indította legalább 6-0-val a UFC-s karrierjét, ők mindannyian világbajnokok lettek. Gané-nak a szombati lesz a hatodik meccse a legnagyobb szervezet égisze alatt, az első három sikerét még a TKO nevű formáció égisze alatt aratta.

A Sport1-en 22 órától élőben közvetítjük a Ciryl Gané-Alekszandr Volkov mérkőzéssel fémjelzett UFC-gálát.