UFC 264: Las Vegasban visszatérhetnek a nézők a Poirier-McGregor 3-ra • SportTV

UFC 264: Las Vegasban visszatérhetnek a nézők a Poirier-McGregor 3-ra

2021. 07. 09. 11:27    
Olvasási idő: < 1 perc

2020 márciusa óta nem rendeztek UFC-gálát nézők előtt a ketrecharc Mekkájának számító Las Vegas-i T-Mobile Arenában. Azonban szombaton éjjel visszatérhetnek a rajongók, és rögtön egy igazi szuperbunyót, a Dustin Poirier-Conor McGregor háború harmadik felvonását kapják. A gálát a Sport1 élőben közvetíti.

Az első sajtótájékoztatón ment a szokásos showműsor. (Fotó:

Conor McGregor 2021-ben úgy vette át a vezetést a világ legjobban kereső sportolóinak listáján, hogy januárban csak egyszer lépett az Octagonba, és azon a meccsén is kikapott Dustin Poiriertől. Az amerikai kiütötte az írt:

Nem kellett azonban sokat várni, hogy McGregor lehetőséget kapjon a revansra, hiszen július 10-én (magyar idő szerint július 11-én) ismét összecsap a két könnyűsúlyú bunyós. Immár harmadszor találkoznak, és nem nehéz kitalálni, hogy jelenleg 1-1-re állnak a felek.

McGregor tehát még úgy is a UFC (és a világ sportéletének egyik) legeladhatóbb arca, hogy 2016 novembere óta eddig csak háromszor láttuk a ketrecben, és hogy azóta csak egyszer tudott nyerni. Ez persze semmit nem von le a korábbi sikereiből és népszerűségéből, és mérget mernénk rá venni, hogy hajtja a bosszúvágy a januári fiaskó miatt. Egyszer már bejött neki a gyors visszavágás lehetősége, akkor Nate Diaz ellen szenvedett előbb vereséget, majd állt gyorsan bosszút pár hónappal később. Ráadásul az már bebizonyosodott 2014-ben, hogy le tudja győzni Poiriert, az ír akkor az első menetben nyert TKO-val. Akkor azonban még egyikük sem volt világbajnok, és nem is ismerték őket ennyien.

A mostani sajtótájékoztatón persze hozták a kötelezőt:

Dana White UFC-vezér belengette azt is, hogy

a győztes címmérkőzést kap, és megvívhat majd Charles Oliveirával, a könnyűsúly regnáló bajnokával.

Ez a gála minden rajongót érdekel, csörög majd az Egyesült Államokban a kassza a pay-per-view miatt, de ami a hangulat szempontjából fontosabb: Újra teltház lehet majd Las Vegasban az arénában. 2020 márciusában volt arra utoljára példa, hogy 20 ezres tömeg gyűlt össze Vegasban egy UFC-gálán (a UFC 248-on).

Magyarországon a Sport1 vasárnap hajnali négytől élőben közvetíti a gálát, amelyet 12 órától a Sport2-n, majd 19 órától a Sport1-en ismét meg lehet majd nézni.

UFC 264: Dustin Poirier – Conor McGregor: július 11., vasárnap 4:00, Sport1 (élő); ism.: 12:00 (Sport2) és 19:00 (Sport1)