McGregor bejelentette "az év visszatérését" • SportTV

McGregor bejelentette „az év visszatérését”

2024. 01. 01. 09:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Conor McGregor bejelentette, hogy június 29-én, egy Michael Chandler elleni mérkőzéssel tér vissza a UFC-be. Chandler már „okézott”, a UFC részéről egyelőre mindenki hallgat.

Egyelőre nehéz megmondani, mennyire kell komolyan venni, de tény, hogy a Twiterre (hivatalos nevén az X-re) feltett újévköszöntő videójában Conor McGregor bejelentette a visszatérését a UFC oktagonjába. Az ellenfél Michael Chandler lenne, a meccset pedig június 29-én rendeznék Las Vegasban, méghozzá a UFC International Fight Week keretében, méghozzá középsúlyban.

„Minden idők legnagyobb visszatérése” (ahogyan az ír harcos fogalmazott) kapcsán azért elég sok a kérdőjel. A UFC semmiféle kommentárt sem fűzött eddig a hírhez. A McGregor által felvázolt súly, a középsúly egyiküknek sem az igazi, hiszen korábban az ír pehely- és könnyűsúlyban nyert bajnoki övet, vetélytársa pedig csak az utóbbiban volt bajnok, továbbá minden UFC-s meccsét ebben a kategóriában vívta. Bár az is igaz, a videón látott McGregor sokkal inkább a középsúlyba fér bele (ha egyáltalán…), mint a két kisebb súlycsoportba.

Chandler (aki egyébként tavaly a The Ultimate Fighter nevű realityben edzőként párbajozott McGregorral) az ESPN-nek jelezte, rajta nem múlik a találkozó.

„Gyerünk, csináljuk, az ilyen meccsekért edz az ember. Bármelyik súly megfelel nekem”

– jelentette ki az amerikai.

A korábban a UFC arcának számító McGregor 2021 júliusa óta nem küzdött, akkor Dustin Poirier ellen úgy kapott ki, hogy a lábát törte. Azóta a szervezet már szakított az írrel kevésbé szimpatizáló doppingellenes ügynökséggel, az USDA-val (az UFC engedni akarta McGregort úgy küzdeni, hogy a meccse előtt nincs meg a hat hónapos tesztelési fázis, de ebbe a szervezet nem ment bele – az USADA ugyanakkor jelezte, ennek semmi köze a szakításukhoz), helyette a Drug Free Sport Internationallal dolgozik a jövőben.

McGregor közben a csupasz öklű boksszal, illetve egy Manny Pacquiao elleni ökölvívó-mérkőzéssel kacérkodott, de egyikből sem lett semmi.

Hátha most az igazi vadászterületén újra sportolni fog…