Brunson magasról tesz az oddsokra • SportTV

Brunson magasról tesz az oddsokra

2021. 09. 03. 23:17    
Olvasási idő: < 1 perc
UFC

Derek Brunson sorozatban ötödször nyerhet úgy a UFC-ben, hogy a fogadóirodák őt tartják az esélytelenebbnek. A meglepetéssorozat folytatásához a közönségkedvenc Darren Tillt kell legyőznie.

Az egyik legismertebb fogadóiroda 1,53-as szorzóval kínálja Darren Till, 2,62-essel pedig Derek Brunson győzelmét a UFC Fight Night főmérkőzésén. Úgyhogy a közelmúlt alapján most érdemes „pakolni” – Brunsont. Merthogy az amerikai harcművész négymeccses győzelmi sorozattal a háta mögött vág bele a csatába, úgy, hogy ezen a négy találkozón (sorrendben Elias Theodorou, Ian Heinisch, Edmen Shahbazyan és Kevin Holland ellen) rendre ő volt az underdog! Ahogy ugye most is.

A UFC rangsorában ő az ötödik, angol riválisa a hetedik helyen áll, az ő pártján az erő, Tillén a gyorsaság áll – a K. O. pedig mindkettőjük stílusában benne van. Brunson például, ha lezárja idő előtt az ütközetet, középsúlyban a nyolcadik ilyen sikerét könyvelheti el, amivel utoléri az örökranglista élén az Anderson Silva, Uriah Hall, Thiago Santos hármast. A UFC-s pályafutását pedig még váltósúlyban indító, közönségkedvenc Tillnek meg ez lenne a 11. gyors sikere.

Ami pedig szintén közös bennük: egy győzelemmel jelentős lépést tehetnének egy Israel Adesanya elleni címmeccs felé. Jóllehet Adesanyának – vélhetően a jövő év elején – még át kell verekednie magát Robert Whittakeren, a tengerentúli szaksajtó szinte kész tényként kezeli a diadalát, és azt latolgatja, mennyi esély van arra, hogy a mostani nyertes legyen majd a nigériai születésű, új-zélandi klasszis kihívója. Nos, mindkettőjüknek jó a sansza erre, de Tillé a nagyobb. Részben a népszerűsége miatt, részben pedig azért, mert ő még nem kapott ki Adesanyától, szemben Brunsonnal, aki három éve T. K. O.-val szenvedett tőle vereséget.

A Sport2-n vasárnap 12 órától sugározzuk a Derek Brunson-Darren Till mérkőzéssel fémjelzett UFC-gálát.