Csodagyerek érkezik a UFC-be • SportTV

Csodagyerek érkezik a UFC-be

2022. 11. 03. 11:48    
Olvasási idő: < 1 perc
UFC

A december 10-i UFC 282-n történelmet láthatunk, a 18 éves Raúl Rojas Jr. minden idők legfiatalabbjaként lép az oktagonba a világ első számú MMA-szervezetének égisze alatt.

Csodagyerek mutatkozik be a UFC-ben a UFC 282-n december 10-én, és mindjárt új rekorddal. A mexikói születésű, de már Kaliforniában készülő Raúl Rosas Jr. Jay Perrin ellen lép majd be a Las Vegas-i oktagonba, méghozzá 18 évesen és 63 naposan, amivel minden idők legfiatalabb UFC-harcosa lesz. Egyelőre Dan Lauzon a legfiatalabb, aki a UFC égisze alatt meccset vívott, ő 18 évesen és 198 naposan vívta az első meccsét (még 2010 januárjában) az első számú MMA-szervezet égisze alatt.

Rosas ugyanakkor nem újonc a vegyes harcművészetek világában, az eddigi hat meccsét rendre megnyerte (leendő riválisa 10-8-as mérlegű), most Dana White, a UFC feje által létrehozott Contender Seriesből került be a szerződtetett versenyzők világába. Ehhez Mando Gutierrezt (7-1) kellett megvernie, ami egyhangú pontozással össze is jött. Azon párharc idején még csak 17 éves volt, nem csoda, hogy White is elájult tőle. „Még senkit sem láttam, aki rá hasonlított volna. Egy sor harcos súgott nekem, hogy őrült lennék, ha nem szerződtetném. Különleges a srác” – mondta Dana White.

A Sport1-en élőben közvetítjük a UFC 282-t.