„Félmagyar” döntő és elődöntő a Teniszakadémián • SportTV

„Félmagyar” döntő és elődöntő a Teniszakadémián

2021. 07. 17. 09:49    
Olvasási idő: 2 perc

A körülmények sajátos összejátszásaként szombaton megrendezik előrehozva a páros döntőt és az egyes elődöntő két mérkőzését is a Budapest GP WTA 250-es tornán, A három találkozóból kettőnek lesz magyar résztvevője is.

Stollár Fanny személyében idé egy magyar döntőse már biztosan lesz a nyolc év után a Római-partra "visszatelepülő" Hungarian GP--nekk (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ezúttal nem az időjárás vagy egy lemondás rendezte át a programot, hanem egy pozitív hír. Nem Covid-pozitív, hanem igazi pozitív – legalábbis az egyik résztvevőnek. Mihaela Buzarnescu ugyanis pénteken kapta a hírt, hogy a Román Olimpiai Bizottság mégis nevezte a tokiói olimpiára. S hogy idejében el is utazhassék, nemzetközi érvényű vírustesztre van szüksége, aminek megszerzése érdekében kérvényezte, hogy a női páros döntőjét egy nappal korábban rendezzék meg. A versenyigazgatóség is pozitív volt – értsd: engedélyezte az előre hozást – , így  s szombati program a női páros döntőjével kezdődik, amelyet Buzarnescu és Stollár Fanny duója vív meg a spanyol Aliona Bolsova és a német Tamara Korpatsch alkotta, ugyancsak nemzetközi kettőssel.

Utána következik az egyes elődöntő első mérkőzése az első számú kiemelt Julija Putyinceva (a világranglistán: 42.), a moszkvai születésű, kazah színekben induló lány és Gálfi Dalma (vlr.: 170.)  között. Dalma szabad kártyával indulhatott és három szép győzelemmel – Bolsova, Schmiedlová és Danilova – igazolta remek formáját, amellyel pályafutása során első ízben játszhat elődöntőt WTA-tornán. Ők ketten korábban még nem játszottak egymással.

A másik elődöntőt a második kiemelt amerikai Danielle Collins (vlr.: 49.) játssza a pénteken Udvardy Pannát kiejtő ukrán Anhelina Kalinina (vlr.: 95.) ellen. Abban a nem kívánt, de könnyen előfordulható esetben, ha Putyinceva megveri Dalmát, az amerkai győzelme egyben azt is jelentené, hogy a vasárnapi döntőben az első és a második kiemelt versenyző mérkőzik mg egymással.

A másik heti 250-es tornánkon, a newporti Hall of Fame Open férfiversenyen is elődöntőznek szombatom, a mi időnk szerint az esti – az övék szerint déli – órákban. Az első találkozón az 1. és a 8. Kiemelt, azaz a kazah Alekszandr Bublik és a dél-afrikai Kevin Anderson találkozik, a másokon a megmaradt egyetlen amerikai reménység, a 20 esztendős, nem túl ismert Jenson Brooksby küzd meg a 7.-ként rangsorolt ausztrál Jordan Thompsonnal.

HUNGARIAN GRAND PRIX WTA 250-ES TORNA. Sport2 13:30  páros döntő, utáne egyes elődöntő  (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Temesvár Andrea és Machán Róbert).
HALL OF FAME ATP 250-ES TORNA, Sport2 19:00 az elődöntő mérkőzései (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Köves Gábor)

Cookie beállítások