Két női BL-visszavágó – két győzelem? • SportTV

Két női BL-visszavágó – két győzelem?

2021. 11. 20. 15:57    
Olvasási idő: 2 perc

Mindkét zöld-fehér női kupacsapatunk győzelemmel fejezte be a csoportküzdelmek első körét. Ha a fordított felállású játéknapon hasonlóan tesznek, veretlenül fejezik be a magyar női klubok a 2021-es naptári év „őszi” szakaszát, az előrehozott egy „tavaszi” meccset belefoglalva.

Ami sikerült háromszir is itthon, miárt ne sikerülhetne egyszer Bukarestben is? (Fotó: fradi.hu)

Ami háromszor is összejött itthon, miért ne sikerülhetne Bukarestben is? (Fotó: fradi.hu)

CSM BUCURESTI–FTC

Ha a visszavágón a bukaresti CSM tényleg visszavágna a Fradinak,13.-ként belépne azon csapatok sorába, amelyek elérték a 100. győzelmet a BEK-BL-históriában. Ez korábban a román klubok közül a Ramnicu Valceának sikerült.
A hazai együttes pocsék formában van, legutóbbi négy tétmeccséből hármat is elveszített. Legutóbbi négy mérkőzésből a BL-ben is elvesztett hármat, közte a Fraditól is kikapott a múlt héten. A Fradi viszont 9 meccses veretlen szériát fut a BL-ben, ha Bukarestben sem szenved vereséget, új klubcsúcsot állít fel.
„Az FTC ellen mindig kemény meccseket játszunk. Egy héten belül másodszor is megmérkőzünk, de ez egy új meccs lesz, új reményekkel. Nagyon várjuk az összecsapást, amelyet sajnos nézőink nélkül kell lejátszanunk” – nyilatkozta az EHF honlapjának Adi Vasile, a CSM edzője.
„A múlt hétvégi találkozóból egyébként lehet építkezni, elvégre a taktika egy részét kiválóan megvalósították a lányok, az ellenfél legnagyobb ászát, Cristina Neagut például megfelelően kordában tartották – lőtt ugyan hét gólt, de tizenhat kísérletből. Javítani is lehet azonban, sőt inkább kellene: a szélvészgyors Elizabeth Omoregie ellen például jó volna több párharcot nyerni, hiszen Érden mind a hat lövése célt ért. Talán éppen ő jelentette a különbséget a magabiztos és az utolsó másodperces győzelem között, de hozzátehetjük, hogy ha megint eggyel nyerünk, akkor bármennyit dobhat a szlovén irányító.
A mieinknél sokat remélhetünk Itana Grbicstől, aki a románok elleni első meccs hőse és egyik legjobbja volt, a remekül védő Bíró Blankától, s talán szélsőink is tartani tudják a szintet. Nagy kérdés, hogy a belső posztokon az irányító hiány miatt a komfortosnál többet, ráadásul sokszor idegen poszton szereplő Emily Bölk, illetve Szöllősi-Zsácsik Szandra képes lesz-e még egyszer villantani egy nagyot” – adott röpelemzést a találkozó előtt a fradi.hu.
A Fradi még sosem győzött a román fővárosban, mi több, mind a négy alkalommal vereséggel tárt haza. Ha most nyer, mindenképpen az A-csoport élén zárja a 2021-es esztendőt, hiszen jövő héttől vb-n szerepelnek a legjobb kézisek, utána pedig téli szünet következik.

Kapcsolódó

CSM–FTC BL-kupamúlt

Összesen: 9 mérkőzés–6 CSM-győzelem–0 döntetlen–3 FTC-siker / 259–248-es gólkülönbség. Bukarestben: 44–0–0 / 11899.
A legelső mérkőzés: CSM Bucuresti–FTC-Rail Cargo Hungaria 30–25 (17–15), Bukarest, 2017. 4. 7., BL-negyeddöntő. A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria– CSM Bucuresti 31–30 (20–16), Érd, 2021. 11. 13., BL-csoportmérkőzés

KASTAMONU–GYŐR

Múlt szombaton az ötszörös BL-győztes Győr roppant sima, 37–20-as győzelmet aratott a fordított felállásban az Audi Arénában. Az ETO 7 mérkőzés után is hibátlan, kiemelkedő, 34.7 lőttgól-átlaggal íaz első kört a BL B-csoportjában.
A Kastamonu a 17 gólos kudarccal eddigi legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el, továbbra sincs pontja még a Bajnokok Ligájában.
Jovanka Radicsevics, aki 11 jegyzett csapata 20 találatából vasárnap, vezet a BL góllistáján 41 góllal. A győriek eddigi legeredményesebbje, Stine Oftedal 28-szor rezzentette meg a hálót.
„Múlt héten a Győr elleni meccsen nem azt a játékot játszottuk, amit szerettünk volna. Elvesztegettük a kapott esélyeket, a gyors kontrákkal nagyon megbüntettek minket. Ezen a mérkőzésen agresszívebb védekezést várok a csapatomtól és okosabb támadásokat. De újra elbukunk, ha azt csinálják, amit a múlt héten” – elemezte a hat nappal ezelőtt történteket Costica Buceschi, a törökök román edzője.

KÉZILABDA NŐI BL. Sport1 15:15 CSM Bucuresti–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:45 Kastamonu Belediyesi GSK–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea)