Nagyon is van tétje az NBA-alapszakasz utolsó játéknapjának • SportTV

Nagyon is van tétje az NBA-alapszakasz utolsó játéknapjának

2022. 04. 10. 21:00    
Olvasási idő: 3 perc

A keleti konferencia eddig őrületének adhat még egy pofont az NBA alapszakaszának utolsó játéknapja. A play-inben szinte bármi megtörténhet, de kérdéses, ki lesz, vagy ki akar második, harmadik és negyedik lenni. Nyugaton a harmadik és negyedik, illetve az ötödik és hatodik helyért küzdenek. Nézzük sorban, kikre vár komoly tétmeccs ma este! Csak azért, mert ezekbe a meccsekbe mind belenézünk majd.

Joel Embiidés Giannis Antetokounmpo számára is van tétje az utolsó játéknapnak. (Fotó: Getty Images)

Ki lesz keleten a második, harmadik és negyedik?

Ez különösen annak fényében nagy kérdés, hogy a bajnoki cím egyik esélyese, a Brooklyn Nets play-in helyről érkezhet majd meg a rájátszásba. Tehát még az is előfordulhat, hogy picit játszik majd ezzel a Milwaukee Bucks (51-30), a Boston Celtics (50-31) és a Philadelphia 76ers (50-31). A bajnoki címvédő Milwaukee tavaly úgy jutott túl a Brooklyn Netsen a rájátszásban, hogy az csak egy lábméreten múlott.

Kérdéses, hogy már az első körben össze szeretné-e mérni a tudását a bajnok a Netsszel, vagy várna egy picit. Mert a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Nets lesz a hetedik, viszont az is igaz, hogy Ben Simmons visszatérésére az első körben van a legkisebb esély. Az ő pontos állapotát jobban titkolják, mint a Coca-Cola receptjét. A Bucks van egy lépéssel a Celtics és a Sixers előtt, a saját kezében van a sorsa, ha legyőzi a Cavalierst, második helyen végez. A Celtics akkor lehet második, ha nyer a Grizzlies ellen, de a Bucks kikap Clelevaldben. Ebben az esetben a Celtics lesz a második, mert jobb a mérlege a többi keleti rájátszáscsapattal szemben. A Sixers nem végezhet harmadik helynél előrébb, de ennek megszerzéséhez az kell, hogy legyőzze a Sixerst, és a Celtics kikapjon Memphisben. A Buckst nem előzhetik meg Embiidék az egymás elleni mérlegük miatt.

A keleti harmadik a Chicago Bullsszal, a negyedik pedig a Toronto Raptorsszal játszik majd. A Bulls egész szezonban pocsékul szerepelt a jó csapatok ellen, míg Torontóban csak a teljesen oltott játékosok léphetnek majd pályára. A másodikra a 7. és 8. play-in meccsének győztese vár. De ki lesz a hetedik és a nyolcadik?

Itt vissza is kanyarodhatunk a Brooklyn Netsre és a Cleveland Cavaliersre. Mindkét alakulat 43-38-as mérleget tud magáénak, és előbbi az Indiana Pacerst fogadja, utóbbi a Milwaukee Buckst. Ha a Nets nyer, ő lesz a hetedik, így a play-inben pályaelőnye lesz. A Cavaliers úgy tud biztosan nyolcadik maradni, hogy legyőzi a Buckst, de ugye meg is előzheti a Netset. A történet akkor lenne nagyon érdekes, ha bármelyikük is kikapna, mert akkor az Atlanta Hawks Houston Rockets elleni idegenbeli meccse és a Hornets-Wizards találkozó értékelődik fel, hiszen a Hawks és a Hornets is 42-39-cel áll épp:

  • Ha mindenki 43-39-cel végezne, akkor a Nets lenne a hetedik, a Hawks a nyolcadik, a Hornets a kilencedik míg a Cavaliers a tízedik.
  • Ha mindenki nyer, csak a Cavaliers kap ki, akkor is ez lesz a sorrend.
  • Ha csak a Nets kap ki, és mindenki más nyer, akkor a Cavaliers a hetedik, a Hornets a nyolcadik, a Nets a kilencedik és a Hawks a tízedik.
  • Ha úgy alakul, hogy csak a Hawks és a Hornets zár végül ugyanolyan mérleggel, akkor a Hawks végez a kilencedik helyen majd, míg a Hornets lesz a tízedik.

Nyugaton a harmadik-hatodik hely a kérdéses

A nyugati harmadik helyért a Golden State Warriors (52-29) és a Dallas Mavericks (51-30) fut versenyt, és a Warriorsnak van lépéselőnye, hiszen, ha nyer New Orleansban, nincs kérdés. Azonban, ha nem nyer, és a Mavericks legyőzi a Spurts, akkor helyet cserélnek. Közben a play-off ellenfeleik is marcagolják egymást, hiszen az ötödik és hatodik helyen 48-33-mal áll a Utah Jazz és a Denver Nuggets. A Jazz minden Nuggets elleni meccsét megnyerte az alapszakaszban, úgyhogy holtverseny esetén övé lesz az ötödik hely. A Denver előzhet, de ehhez le kell győznie a Los Angeles Lakerst (ami nem lesz vélhetően túl nehéz), és a Utah Jazznak ki kell kapnia a Portland Trail Blazerstől.

Már csak ezek miatt a meccsek miatt is érdemes megnézni az alapszakasz utolsó napjának közvetítését a Sport1-en, hiszen minden találkozóba belenézünk majd az NBA360-nak köszönhetően. Összen kilencbe: Nets-Pacers, Hornets-Wizards, Cavaliers-Bucks, Rockets-Hawks, Grizzlies-Celtics, Knicks-Raptors, Magic-Heat, 76ers-Pistons, Timberwolves-Bulls, majd a Pelican-Warriorsszal búcsúztatjuk el az alapszakaszt.

NBA 360 – körkapcsolás: április 10., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors: április 11., vasárnap 3:30, Sport1 (élő)

Ugyanitt azt is ajánlanánk, az NBA szerelmeseinek, hogy regisztráljanak a Sport TV Klubba, mert ebben a hónapban egy nagyon értékes NBA-s ajándékcsomaggal készültünk, amelyben van egy retro Nowitzki-mez, egy Milwaukee Bucks-melegítő, egy Wilson-kosárlabda és egy Boston Celtics baseballspaka is.