A lengyelek ellen a 17. celjei sikerért • SportTV

A lengyelek ellen a 17. celjei sikerért

2022. 06. 25. 11:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Két Eb-n és a mostani vb-n eddig 16–0 ifjabb Kiss Szilárd korosztályos csapatainak győzelem-vereség mutatója nagy tornákon. A 17. ellenfél Lengyelország lesz a szlovéniai „kézilabdavárosban”.

Aligha kérdéses: hasonló kép készíthető szombat délután a lengyelek elleni találkozót követően is… (Fotó: ihf.com)

Celje eddig „bejött” női korosztályos kézilabdacsapatainknak. A jelenlegi vb-együttes három éve U17-es, tavaly U19-es Európa-bajnokságot nyert már a szlovéniai városban, s gyaníthatóan csak azért nem nyerte meg a közte esedékes vb-t (amelyet Romániának ítéltek oda), mert a világjárvány miatt, oly sok más sportesemény mellett, nem tudták megrendezni.

Kiss Szilárd csapta a két kontinensbajnokságon 7-7 győzelmmel nyerte meg százszalékosan, ezen a vb-n pedig Egyiptomot és az Egyesült Államokat verte meg – nagyon. S bár minden mérkőzés mindig más, nehéz elképzelni (nem is nagyon akarjuk…), hogy az egyiptomiakat 19 góllal tönkreverő csapatunk ne tudja legyőzni a lengyeleket, akik pénteken két góllal alulmaradtak az észak-afrikaiakkal szemben.
Lassan már lehet tehát nézegetni a középdöntő csoport(ok) alakulását is. A IV. számú kvartettben alkalmasint két ponttal rajtoló együttesünknek Horvátország és Svájc lehet az ellenfele. Feltehető csoportgyőztesként aztán a negyeddöntőben aztán jöhetne Dánia és Norvégia vagy Franciaország valamelyike csatájának a győztese.
Előtte még a szombati kérdés: tíz gól alatti vagy feletti különbséggel nyer-e eddig nagy tornán verhetetlen együttesünk.
A nap másik két találkozóját az E- és az F-csoportból közvetítjük.

NŐI JUNIOR KÉZILABDA-VB, Celje. Sport1 14:15 Magyarország–Lengyelország (H-csoport)–16:30 Románia–Csehország 18:15 (kommentátor: Ágai Kis András, illetve Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita, szakértő és szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita)