Judge home runokkal küzd a százmilliókért • SportTV

Judge home runokkal küzd a százmilliókért

2022. 07. 30. 07:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Aaron Judge lett az első, aki az MLB 2022-es idényében eljutott 40 home runig, emellett a Kansas City Royals ellen elsőrangú védőmunkát is bemutatott.

Aaron Judge a 2022-es MLB-szezon előtt elutasította a New York Yankees hosszú távú, 7 évre szóló, 213.5 millió dollárt fialó szerződését, helyette csak egy évre írt alá 19 millióért, mondván, az idény utáni szabadügynökpiacon jobb lehetőségei adódhatnak. Egyelőre úgy tűnik, bejönnek a számításai, erre bizonyíték a legutóbbi, Kansas City Royals elleni, 11-5-re megnyert meccsen nyújtott produkciója is.

Először nem a megszokott bombáival hívta fel magára a figyelmet, hanem a védekezésével: felugorva, a fal felett, kifacsart helyzetből, nincs jobb szó rá, elrabolta MJ Melendez már biztosnak tűnő home runját. Pályafutása során (a playoffot is beleértve) a mostani volt a nyolcadik rablása, 2017, Judge első ilyen hőstette óta csak Lorenzo Cain büszkélkedhet többel (9).

Aztán jöttek a bombák. Előbb a ligában elsőként elérte a 40 HR-t az idényben. A 30 éves ütő Roger Maris (1961) és Babe Ruth (1928) után mindössze a harmadik játékos a Yankees történetében, aki július vége előtt eljut 40 home runig, és már csak egy hazafutásra van attól, hogy klubrekordot állítson fel a júliusig elért HR-eket illetően.

Majd pedig bevágott egy Grand Slamet is, 199-re növelve pályafutása során elért home runjai számát.

Ha tartja a tempóját, az évad végére 66-ig jut, amivel megdönti Maris 1961-ből származó, 61-es klubcsúcsát. Egy rekord viszont már most az övé lett: a Royals elleni meccs volt a kilencedik ebben a szezonban, amelyen legalább 2 home runt ütött, eddig nyolc ilyen meccs volt a csúcs, amit Gleyber Torres (2019), Álex Rodríguez (2007), Mickey Mantle (1961) és Babe Ruth (1927) tartott.

És hogy mi a helyzet az új szerződésével? Hal Steinbrenner, a Yankees tulajdonosa és Judge is kijelentette, az idény közben nem egyeztetnek. Ebből még nagyon drága mulatság is lehet valamelyik klubtulaj számára…

A Sport TV élőben követi nyomon az MLB 2022-es idényét.