Nyerők és (nagyon) nem nyerők a Nyerő SzériA-ban • SportTV

Nyerők és (nagyon) nem nyerők a Nyerő SzériA-ban

2023. 11. 13. 17:34    
Olvasási idő: < 1 perc

"Hát, ilyet is tudok!" - mintha ezt mutatná Federico Dimarco, akinek a Frosinone elleni csodagólja jó néhányszor a képernyőre kerül majd a Nyerő SzériA-ban (Fotó: Getty Images)

Válogatott másfél hét következik – vasárnap zárt a Serie A, tehát – az összefoglaló (Sport1 18:00) után – teljes képet adhatunk, a forduló minden meccsével olaszfutball „kibeszélő-show” műsorunkban, a Nyerő SzériA-ban. Ahol először a vesztesekkel kezdünk, a Milannal és a Napolival. Milánó piros-fekete fele tele van gonddal, bajjal, panasszal. Noha hét közben a PSG ellani diadallal kiegyenesedni látszott a csapat, szombaton jött az újabb kudarc, mert mi másnak lehet mondani, hogy a csapat 2–0-ról sem tudott nyerni Leccében?  Mi több, csaknem kikapott, a piros-sárgák vitatják a last minute találatuk „el VAR-ozását”, pedig karmunka és lábra taposás is megelőzte az egyébként pazar ”nem gólt”. De há1t mint mondjanak Nápolyban, ahol a fél évvel ezelőtti „csodacsapat” romokban hever. Az edzőt persze már kirúgták, de aligha csak ő felel a romlás ezen fokozatáért. A szurkolók többsége szerint kár volt Spallettit olyan könnyen „odaadni” a szövetségnek, de hát az öregebbek még emlékeznek arra, hogy  33 éve több mint a fél San Paolo a squada azzurra ellen szurkolt – sikerrel – egy vb-elődöntőben, a későbbi stadionnévadó zseni miatt…
Persze, voltak nagy nyerői is a fordulónak. Az egyre jobban összeálló, sziklaszilárd védelme tagjaiból még gólokat is kifacsaró Juve és a roppant magabiztos Inter egyre inkább páros versennyé redukálja a scudettóért folyó, 38 etapos „körversenyt”. S mivel teljes fordulóról szól a diskurzus, lesz gólszépségverseny, vagy most inkább „extragól-mustra” is, hiszen egész különleges gólok is születtek a 12 játéknapon. A Nyerő SzériA háziasszonya továbbra is Takács Rita, két szakértő vendége most is Hrutka „Rudi” és Kéri András lesz. Kezdés: 19:00-kor a Sport1-en.