Megrendíti a derby-vereség a Juvét? • SportTV

Megrendíti a derby-vereség a Juvét?

2024. 02. 12. 18:32    
Olvasási idő: 2 perc

Egymás után harmadszor alakul egyformán az „olasz hétfőnk”. Az összefoglaló, stúdiós elemző műsor, élő közvetítéses zárómeccs megmarad, annak ellenére, hogy nemzetközi kupahét következik. Ám most jut egy szokásosnál fajsúlyosabb csapat is a hét kezdő napjára – a Juve, amelynek nincsenek európai kötelezettségei.

Chiesa helye nem boztos, de ha bekerül, mindent mnegtesz, hogy megtörje 7 meccses gólcsendjét és harmadszior is betaláljon az udineiek kapujába (Fotó: Getty Images)

A Nyerő SzériaA első és vezető témája mi más lehetne, mint római rangaó. Szó lesz az Inter „születésnapos-góljairól”, egy VAR-birókihívás utáni változatlan ítéletről, a rómaiak fordításától, az Inter „visszafordításáról, az exinteres Lukakuról – ahol kell véleményt formálnak, esetleg vitatkoznak szakértőink, Kéri Andris és Várhidi Péter exkapitány. A másik rangadón a Milan megverte az egyre halványodó bajnokot, amelyről az igazi kérdés: lesz-e, lehet-e még nápolyi feltámadás?
Jönnek még az öngólok, más komikus jelenetek, s persze szó lesz idény 7. edzőváltásáról és a sok-idegenlégiósgól után/mellett a legjobb olasz gólszerzőkről is.

A Juve élő meccse is egy nagy-nagy kérdőjellel indul. Milyen érzelmeket vált ki az Intert kitartóan üldöző bianconeri tagjaiból a Derby d’Italia nyolc nappal ezelőtti elbukása? Lehet-e érzelmek nélkül, tökéletes hidegvérrel folytatni az előző  győzelemről győzelmet halmozást, vagy eluralkodik a „minden mindegy” szemlélet, hiszen a Milan ugyan vasárnap egy pontra feljött, de az 5. helyezett Bolognával szemben 14 pont az előny, azaz kis túlzással a BL-szereplés akkor is megvan, ha ezután a primavera-csapat játszik a felnőttbajnokságban.
Ez persze csak vicc, de az Udinese elleni hazai csata esélyszámai azt mutatják, a bukik nem tartanak a rekordbajnok „lelki összeomlásától”: a Juve-győzelemre 1.50-szeres pénzt, az udineiekére 9-szeres szorzót adnak…
A legutóbbi négy meccsén öt gólt szerző Vlahovics combsérülés miatt nem játszhat. akárcsak a már korábban sérült De Sciglio, Kean és a tartalékkapus Perin. Az egyik védelmi pillér Danilo eltiltását tölti, így Alex Sandro kerül a hátvédtrióba. A másik támadó helyért Vlahovics hiánya miatt Milik és Chiesa verseng, a fix csatár az utóbbi időben villámkarriert befutó Kenan Yildiz.
Az Udinese csapatkapitánya, Pereyra ötödik sárgája miatt el van tiltva, Joao Ferreira vagy Ehizibue helyettesítheti. Ebosse, Bijol és Deulofeu továbbra is bevethetetlen, a Juve kiszemeltje, Szamardzsics  biztos szereplő a középpályán. A szerb játékos az egyetlen a posztján a ligában, aki az idényben 30 lövést, 30 helyzetkialakítást és 30 sikeres cselt jegyez a statisztikák tanúsága szerint.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (’24. 2. 12.)

JUVENTUSUDINESE

A Juventus legutóbbi négy mérkőzését egyaránt mgnyerte az Udinese ellen, anélkül, hogy egyetlen gólt kapott volna, csak egyszer fordult elő, hogy öt ilyen meccset játszott sorozatban az öreg hölgy a friuliak ellen, 2001 és 2003 januárja között. + Az Udinese 13 döntetlent ért el eddig az idényben, egyetlen idényben fordult elő, hogy 23 meccs után több remije lett volna (16, 1982–83-ban). A többi klub közül legutóbb a Torinónak volt 13 döntetlenje 23 forduló után, 2007–08-ban. + Az Udinese elleni mérkőzéssel Massimiliano Allegri utoléri Marcello Lippit a Juve-edzők örökranglistáján 405 meccsel az összes tétre menő találkozót figyelembe véve, a Serie A 1929-es indulása óta. A lista élén Giovanni Trapattoni áll, aki 596 összecsapáson irányította a torinói klub első csapatát.

SERIE A, 24. forduló. Sport1 18:45 a forduló összefoglalója (kommentátor: Bartha Zoltán és Gyulai Miklós); Sport1 19:45 Nyerő SzériA (műsorvezető: Takács Rita, vendégek: Kéri András és Várhidi Péter); Sport1 20:45 Juventus FC– Udinese Calcio (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)