Last minute Barca-siker Valenciában • SportTV

Last minute Barca-siker Valenciában

2016. 10. 22. 15:37    
Olvasási idő: 3 perc

Négy meccset játszottak a LaLiga Santander 9. fordulójában szombaton – valamennyit láthatták nézőink a Sport2 műsorán.

Barcelonában a hazai Espanyol nem tudott egy sebességgel futballozó vendégével, az Eibarral. A baszkok a félidő közepén szereztek vezetést, Luna, Fran Rico, Enrich adogatás végén a baszk csatár az ötösről talált a kapuba. Négy percre rá az Espanyol növelte az Eibar előnyét! Dani García ívelt balról középre, a saját kapujával szemben álló Diego Reyes szerencsétlen mozdulattal a bal sarokba továbbított. A félidő végén Diego López, a hazaiak kapusa előbb elképesztő bravúrral hárította Inui lövését, majd harmadszor is kapitulálni kényszerült, Fran Rico és Enrich akciója végén Kikének csak az üres kapuba kellett gurítania. A második félidőre a hazai együttes átvette az irányítást, de szépítenie csak a 67. percben sikerült, dél-amerikai akcióból. Az argentin Piatti passzából a paraguayi Hernán Pérez talált a kapuba. A 73. percben tovább zárkózott a katalán együttes, igaz vitatható módon. Egy bal oldali beadást követően Leo Baptistao karral sodorta Piatti elé a labdát, az apró argentin 7 méterről talált a vendég kapuba. A 84. percben a mindössze tíz perce a pályán lévő Felipe Caicedo második sárgáját is összeszedte, így a kiállítás sorsára jutott. Emberhátrány ide vagy oda, a hazai gárda kitartóan rohamozott az egyenlítő gólért – sikerrel! A 92. percben David López indítását követően Leo Baptistao betört a 16-osra, és a vonalról a bal alsóba ágyúzott. Tíz emberrel is egyenlített Quique Flores együttese, az Eibar tetemes előnyét leadva veszített két pontot. Ezzel együtt az Espanyol öt hazai meccse egyikét sem tudta megnyerni az idényben…

Valenciában Luis Enrique mestert a szokásos rotációs elve mellett főként védőjátékosainak ritkulása – Piqué és Jordi Alba sérült, Mathieu eltiltva – késztette változtatásokra. Így a bajnok ter Stegen – Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne – André Gomes, Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar összetételben lépett a Mestalla gyepére. A Turia-parti gárda mezőnyben is egyenlő ellenfélnek bizonyult, a Barca bár többet birtokolta a labdát, igazi nagy helyzetet keveset tudott kialakítani. A 14. percben egy kemény belépő nyomán Iniesta megsérült, a kényszercsere folytán Rakitic lépett a pályára. A 22. percben Messi a 16-osról nagy erővel lőtt, a labda a kapu közepébe vágódott. Luis Suárez legalább három méteres lesen tartózkodott a kapu előtt, takarva Diego López elől a látást. Ráadásul az uru csatár a lövés pillanatában felugrott, így Undiano Mallencónak szabadrúgást kellett volna ítélnie kifelé. Ehelyett középre mutatott… A túloldalon a 33. percben Umtiti gyanúsan tüntette el Rodrigót a 16-oson belül, a bíró mégsem ítélt 11-est. A harmadik negyedórában két nagy védése volt Diego Alvesnek, Neymar meg fölé ollózott az utolsó minutumban. A szünetben Prandelli cserélt, az egyik exbarcás, Montoya helyére egy másik, Munir állt be. Az 52. percben Parejo beadásából Munir a 16-osról nagy gólt lőtt bal alsó sarokba. Négy percre rá már a Valencia vezetett! Nani ívelt be balról, Rodrigo kapásból 12 méterről bebombázta ter Stegen hálójába. A 62. percben viharos támadássorozat végén egyenlített a Barca. Rakitic 7 m-es fejesért Diego Alves nagy bravúrral oldalra tolta, de a kipattanót Luis Suárez kegyetlen erővel bebombázta laposan a valenciai kapuba. Az utolsó negyedórában a Barca két szupersztárja, Messi és Suárez is előadott egy-egy pocsék kapu közeli szabadrúgást. A beígért hosszabbítás vége előtt a csereként beállt Abdennur felvágta Suárezt. A 11-esből Messi klinikai pontossággal lőtt a bal alsóba, a nagy büntetőölő Diego Alves ismét jó irányba mozdult, csak centikkel maradt le a hárításról. (Képünkön a társak ünneplik a kétgólos négyszeres aranylabdást.) A Barca átmenetileg ismét a LaLiga táblázatának élére ugrott.

San Sebastianban a baszk minirangadón a Real Sociedad mindenben ellenfele, az Alavés fölébe nőtt. Többet támadott, több helyzete és kapura lövése volt, s több gólt is szerzett, szám szerint hármat. Az elsőt Carlos Martínez beadása nyomán a játékmester Xabi Prieto fejelte az ötösről zavartalanul. A másodiknál Raúl Navas ívelt előre, és a 16-oson belül Willian José olyan mozdulattal vette át jobbal a labdát, hogy azzal helyzetbe is került, ballal meg beemelte Pacheco kapujába három méterről. Nem sokkal a vége előtt növelte tetemesre előnyét a Soci: Oiarzábal bal oldali beadását Vela az ötösről kapásból továbbította a kapuba. A fölényes hazai sikerrel a Real Sociedad többek közt legyőzött ellenfelét megelőzve – a táblázat 7. helyére lépett előre.

Granadában meglehetősen eseménytelen találkozón játszott egymással gól nélküli döntetlent a házigazda és a Sporting Gijón.

(Sport TV)

LALIGA 9. forduló, szombati mérkőzések:

Espanyol–Eibar 3–3 (0–3)
G:
H. Pérez (64.), Piatti (73.), Leo Baptistao (92.), ill. Enrich (23.), D. Reyes (öngól, 27.), Kike (44.)
Valencia–Barcelona 2–3 (0–1)
G:
Munir (52.), Rodrigo (56.), ill. Messi (22., 82. – 11-esből), L. Suárez (62.), L. Suárez (62.)
Real Sociedad–Alavés 3–0 (1–0)
G:
Xabi Prieto (21.), Willian José (57.), Vela (87.)
Granada–Sporting Gijón 0–0

Vasárnap a Sport2-n 11:45-től a a Celta Vigo–Deportivo, 16:15-től ugyanott a Sevilla–Atlético Madrid mérkőzést, 20:30-tól a Sport1-en a Real Madrid–Athletic Bilbao találkozót közvetítjük.