Győzni megy Celjébe a Veszprém • SportTV

Győzni megy Celjébe a Veszprém

2017. 09. 16. 10:23    
Olvasási idő: 2 perc

Régi, ismert és többnyire legyőzött ellenféllel kezdi meg 2017–18-as BL-menetelését a Telekom Veszprém együttese, amely a közel 50 ezres szlovén város, Celje Zlatorog Arénájában lép pályára szombat délután.

Új edzőjével, Ljubomir Vranjessel is a régi a veszprémiek célja, három lépcsőben. Először továbbjutni a sorozat rájátszásába, majd elérni a kölni négyes döntőt, s csattanóként végre-valahára megszerezni az oly vágyott trófeát. Az együttes simán megnyerte három előrehozott bajnokiját a Balatonfüred, a Csurgó és az Orosháza ellen, persze a szlovén bajnok egészen más nagyságrendű ellenfél. Igaz, a győzelem rendszerint a Celje ellen sem marad el. A két csapat 2007 óta 12 tétmérkőzést vívott egymással (10 BL, 2 SEHA-liga), s az első két celjei kivételével – egy-egy döntetlen és hazai győzelem – mindegyiket meg is nyerte. Öt alkalommal Celjében is a bakonyi gárda győzött, s a legutóbbi nem tétre menő mérkőzés, a nyári Handball City Fesztivál nemzetközi torna bronzmeccse is 29–27-es veszprémi győzelemmel zárult.

A Celje a nyáron nem sokat változott, 3-4 játékos távozott és érkezett. Előbbi kategóriából Luka Zvizej a legnagyobb veszteség, utóbbiba tartozik a Dujsebajev kézilabda-família tagja, a 22 esztendős, tavaly BL-győztes Daniel a Kielcéből. A csapat eddig a SEHA-ligában tüsténtkedett az idényben, 2 győzelem (Gorenje Velenje, Tatran Presov), 1 vereség (Meskov Breszt) mérleggel. A régmúltja sokkal nagyobb a jelenénél: 2004-ben sikerült megnyernie a BL-t (amely a veszprémieknek még sosem jött össze), azelőtt 5, utána egy alkalommal az elődöntőig eljutott. Ebben az évtizedben azonban csak két nyolcaddöntős szereplés volt a csúcs (2013-ban és 2014-ben), miközben a mi sztárcsapatunk a legutóbbi négy alkalommal egyaránt ott volt a Final Fourban Kölnben, ahová ennek az idénynek a végén is készül. Nagy Laciék számára tehát mintegy kötelező a győzelem, ám a sportközhely szerint éppen az ilyesfajta sikerek a legnehezebbek.

Sport1 17:00 HK Pivovarna Lasko Celje–Telekom Veszprém férfi kézilabda BL A-csoportmérkőzés (kommentátor: Matuz Krisztián, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Juhász István)