A Barcával játszanának • SportTV

A Barcával játszanának

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 28. 16:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Négy egymást követő győzelem után ötödször is bejutott a Copa del Rey döntőjébe az FC Barcelona. A katalán csapat ellenfélre vár, de csak csütörtök estig. A Mestallában eldől, a Valencia 17., vagy a Betis 5. alkalommal jut be a fináléba, hogy megpróbálja megakadályozni a katalánok történelmi tettét.

Válogatottak egymás közt: Gayá és Joaquín küzd - a Copa del Rey döntőjéért (Fotó: Getty Images)

A két csapat három hete különleges első mérkőzést játszott a Benito Villamarínban. A sevillaiak az 54. percre kétgólos előnyt harcoltak ki (Loren és Joaquín révén), ám a denevéresek nem adták fel: előbb  a Spanyol Kupában kétes dicsőségre szert tevő Cserisev (talán emlékeznek még rá, a Realt annak idején az ő rosszul nyilván tartott sárgái miatt zárták ki a sorozatból…) szépített, Gameiro meg az utolsó percben ikszre hozta a mérkőzést. Így aztán 0–0-ról indulva a Valencia az esélyes, amely gyalázatosan kezdte a bajnoki idényt, de már felzárkózott a középmezőnyhöz.
A két együttes közös története gazdag, ez lesz a 113(!) tétmérkőzésük, összesítésben a Valencia nagy fölényben van. Nyúlfarknyi kupahistóriájuk hasonló képet mutat. A  2008-as nyolcaddöntőben oda-vissza nyert, egyformán 2–1-re, a Betis a mostani elő találkozón ért el először döntetlent.
A bajnokságban szeptember 15-én ugyancsak a Mestallában játszottak. Az akkori gól nélküli döntetlen most kupadöntőt érne a Turia-partiaknak. Kérdés persze, hogy a várható félszázezres vagy még népesebb szurkolósereg mit szólna ehhez…

Sport1 20:45  Valencia–Betis Spanyol Kupa-elődöntő, visszavágó (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor: Nyilasi Tibor)