Nadal–Ferrer „népünnepélyre csábító” csata • SportTV

Nadal–Ferrer „népünnepélyre csábító” csata

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 25. 00:56    
Olvasási idő: 2 perc

Csütörtökön játsszák a 3. forduló mérkőzésit a Banc Sabadell Openen, azaz a barcelonai ATP 1000-es tornán. A főpálya, a Pista Rafa Nadal mindegyik mérkőzésére jut legalább egy kiemelt. A nap legnépszerűbb meccse nyilvánvalóan a két spanyol idol találkozója lesz, a 11-szeres bajnok Rafa Nadal a búcsúzó David Ferrerel játssza kettejük utolsó ATP-mérkőzését, amely a 32. lesz a sorban.

David Ferrer utolsó barcelonai mérkőzése következik? (Fotó: Getty Images)

Az eső találkozón két kiemelt játszik egymással, a 16. kanadai Roger Auger-Aliassime (a világranglistán 31.) lép pályára a nála 11 évvel idősebb,  4. kiemelt Nisikori Kej (vlr.: 7.) ellen. Ők még nem játszottak egymással, a kanadai fiú az első mérkőzésén két szettben nyert a tunéziai Dzsaziri ellen, a japán pedig ugyancsak játszmaveszteség nélkül lépett át az amerkai Fritzen.
A második párban a 3. kiemelt, a közfelfogás szerint Nadal mögött a világ második salak pályás játékosának számító Dominic Thiem (vlr.: 5.) hazai versenyző, az új hullám egyik nagy ígéretének számító Jaume Munar (vlr.: 57.)  ellen lép pályára, akit tavaly igyanitt, csak éppen egy körrel korábban egy szoros – 7:6(8) – és egy sima (6:1) játszmában múlt felül.

Ezután jön a nap meccse a pályanévadó Rafa Nadal (vlr.: 2.) és a búcsú versenykörúton lévő David Ferrer (vlr.: 155.) között. Eddig nem levesebb mint 31 (!) mérkőzést játszottak egymással, a manacori zseni összesítésben 25–6-ra vezet. Barcelonában már hatodszor küzdenek meg 2005 és 2008 között mindig, valamint 2011-ben és 2012-ben mérték össze tudásukat, ebből az ötből az első kivételével a többi mind döntő volt és valamennyit Nadal nyerte meg. A négy fináléban Ferrernek összesen egy szettet sikerül megnyernie a 8 elveszítettel szemben. Az esélyek most is egyértelműek, a madridi mestertorna után az ütőt végleg szögre akasztó 37 éves valanciai a szép, de mindenképpen érzelmes búcsúban reménykedhet.
A Nadal-pálya záró meccsének résztvevői a 28 éves korára lassan beérő német Jan-Lennard Struff (vlr.: 51.) és az egyre izmosabb klasszissá váló Sztefanosz Cicipasz (5. kiemelt, vlr.: 8.). A görög sajnos közepes formában is viszonylag simán verte meg Fucsovics Marcit, a német viszont az előző körben a 10. kiemelt David Goffint intézte el, szettveszteség nélkül. Ők már az idén Szófiában játszottak egymással, ugyancsak a nyolcaddöntőben, a mérkőzést Cicipasz 7:6(5), 6:4-re nyerte meg.

ATP 500-AS TENISZTORNA, Barcelona. A 3. forduló mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós és Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs).