Nadal Cicipasz kiejtője ellen • SportTV

Nadal Cicipasz kiejtője ellen

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 26. 07:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Pénteken már a negyeddöntő mérkőzései következnek a barcelonai Open Banc Sabadell ATP 500-as tenisztornán. Érdekes, hogy a legjobb nyolc közé négy kiemelt – az 1., a 3., a 4. és a 7. – mellett két, a selejtezőből szerencsés vesztesként felkerülő játékos is szerepel. Hét nemzet képviselteti magét a negyeddöntőben, egyedül a rendező spanyolok vannak ketten.

Rafa Nadal tizenkettedszer is a barcelonai elődöntőbe készül (Fotó: Getty Images)

Az első találkozón a 7. kiemelt orosz Danyiil Medvegyev (a világranglistán 14.) lép pályára az egyik szerencsés vesztes, a chilei Nicolás Jarry (vlr.: 81.) ellen. A santiagói fiú előbb az első körben visszavágott a selejtezőben elszenvedett vereségért a spanyol Granollersnek, majd két kiemelt, a 2. Alexander Zverev és a 13. Grigor Dimitrov kiverésével jutott el a negyedik körig. A két versenyző korábban nem találkozott egymással.
Utánuk következik a másik szerencsés vesztes és a második számú spanyol, Roberto Carballes Baena (vlr.:104.), aki a negyedik kiemelt Nisikori Kejjel (vlr.: 7.) mérkőzik meg. Ázsia legjobbja az előző körben könnyed győzelmet aratott az ifjú kanadai tehetség, Auger-Aliassime  ellen.
A harmadik találkozón lép a saját magáról elnevezett pályára Rafa Nadal (vlr.: 2.), a korábbi itteni 11-szeres bajnok, akinek ellenfele a német Jan-Lennard Struff (vlr.: 51.) lesz, aki szerdán alapos teniszleckében részesítette a  másik ifjú titánt, a Next.Gen „világbajnok” görög Cicipaszt. Ha megnyeri kettejük első ATP-csatáját (eddig különböző szinteken mozogtak, ezért lehetséges, hogy 2009 óta, mióta a német profi, még egyszer sem meccseltek), Rafa Nadal 14. nekifutásából 12-edszer is eléri az elődöntőt a katalán fővárosban (győzelmei mellett kétszer, 2013-ban és 2014-ben egyaránt az olasz Fogninitől kapott ki, egyszer a 3. fordulóban, egyszer a negyeddöntőben).
A negyeddöntő utolsó csatáját az osztrák Dominic Thiem (3. kiemelt, vlr.: 5.) vívja az argentin Guido Pellával (vlr.: 28.). Ez az egyetlen olyan párosítás, amelynek van már múltja. A négy összecsapásból az első kettőt az argentin (2016 Rio salak és 2017 Csengtu kemény pálya), az utóbbi kettőt az osztrák (mindkettő 2018, ausztrál open, kemény pálya és Buenos Aires, salak) nyerte meg, az összes találkozón a győztes szettveszteség nélkül nyert.

ATP 500-AS TENISZTORNA, Barcelona. A negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs).