Még a végén újra jól "kukázik" a Patriots • SportTV

Még a végén újra jól „kukázik” a Patriots

2019. 08. 12. 12:23    
Olvasási idő: 2 perc

Még szerződése sincs, de már a bostoni lapok arról cikkeznek, Jakobi Meyersnek milyen jó a kapcsolata Tom Bradyvel, az egyik elkapótárs meg egyenesen Jakobi Meyers-show-ról beszél. Na de ki ez a draftolatlan 23 éves újonc, aki a New England Patriots keretébe akar bekerülni?

Nehéz megmondani, miképp zajlanak a kiválasztási folyamatok a New England Patriotsnál, de helyi beszámolók szerint lehet, még a draft hatodik körében, összesen a 199. helyen elkelt játékosnál (Tom Brady, ugyebár) lejjebb is találnak maguknak olyan játékost, aki meghatározó embere lehet a gárdának. Legalábbis, ha hinni lehet a helyi lapok beszámolóinak, akkor Jakobi Meyersből idővel akár ilyen is lehet. A North Carolina State egyetem immár csak egykori wide receivere nem kelt el a tavaszi drafton, így szerződés reményében próbálkozik edzőtáborokban – sikerrel. Speciel a New England hívta meg, és ha már ott volt, az előszezon első meccsén, a Detroit Lions ellen 6 elkapással, 2 touchdownnal (egyet-egyet ért el Brian Hoyer, illetve Jarrett Stidham átadásából) és 69 szerzett yarddal posztja legjobbjának bizonyult.

A legfontosabb azonban, hogy Bradyvel is megtalálta az összhangot, a Boston Herald tudósítója például így fogalmazott: „Meyers, a Patriots újonca lett Brady kedvenc célpontja”. Ebben persze benne van az, hogy Julian Edelman hüvelykujjtörés miatt pihen, hogy még nem mindenki pörög teljes fordulatszámon, de azért ez nem rossz egy olyan játékostól, aki nem is az első kerettel kezdte meg a felkészülést. Csak a 23 éves játékos okosan használja a paramétereit (188 centi, 90 kiló), megtanulta a playbookot, jó útvonalakat fut és mindig oda érkezik, ahol Bradynek szüksége lehet rá.

„Nagyszerű munkát végzett, tőkét kovácsolt a lehetőségeiből.

Nem érdekes, hány éves vagy, draftoltak vagy sem, vagy hogy mennyire vagy tapasztalt. Csak azt tudom, hogy amikor elengedem a labdát, az annak a kezébe hulljon, akinek szántam. Ha az övébe, akkor az övébe.

Ha Julianébe, akkor Julianébe. A fociban nem számít, kiébe” – fejtegette Brady.

Könnyíti Meyers helyzetét, hogy az egyetemre még irányítónak érkezett (így aztán könnyebben tudja olvasni a védelmeket is), az első évet még úgyis játszotta végig (egyébként a fentebb már említett Edelman is QB-ként kezdte), csak egy héttel a második szezonja előtt, illetve egy térdsérülés után, tették át az elkapók közé.

Első receiver-évadjában mindössze 13 elkapást jegyzett, inkább azzal törődött, hogy megszokja új posztját. Megtette, számára utolsó egyetemi évében (sportmenedzsmentet hallgatott) 92 elkapásból elért 1047 yarddal új csúcsot ért el a North Carolina State-en.

A draft nem jött össze neki, előtte a combine-on mindössze 4.63 alatt futotta a 40 yardot, ami az elkapók között a második leggyengébb idő volt 2019-ben. Ehhez képest, a mostani Patriots-gyakorlások egyikén volt, hogy az egyik leggyorsabb játékos, Keion Crossen, valamint a rutinos Patrick Chung vigyázott rá, mégis megcsinálta a nyár elkapását (a Boston Herald szerint) és belőle a touchdownt.

„Folytasd, amit csinálsz, és minden rendben lesz – mondta neki a Patriots frissen szerződtetett elkapója, Maurice Harris, aki 2016-ban szintén draftolatlan játékosként érkezett az NFL-be. – Nyilvánvalóan sokat kell még dolgoznia, sok ilyen edzésen kell túljutna, de azt gondolom, nagyszerű srác. Csodálatos képességei vannak.”

A New Englandben játszott talán leghíresebb elkapótól, Randy Mosstól is bezsebelte a dicséreteket, Bill Belichick vezetőedző is azt mondta,

érti a támadásokat, de azért a technikája még finomításra szorul, így aztán jó eséllyel pályázik egy végleges szerződésre.

A releváns oldalak szerint meg is kapta, immár hároméves megállapodása van, összesen 1,765 millió dollárért. Ahhoz képest, hogy egy hónapja még sehol sem volt…

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.