Nurmagomedov a börtönt is vállalná McGregorék szétveréséért • SportTV

Nurmagomedov a börtönt is vállalná McGregorék szétveréséért

2019. 09. 07. 07:59    
Olvasási idő: 2 perc

Csaknem egy év után tér vissza az oktagonba a UFC könnyűsúlyú világbajnoka, Habib Nurmagomedov (27-0). Az orosz harcos Adu Dzabiban az amerikai Dustin Poirier (25-5, 1 no contest) ellen teszi kockára az övét.

Önmagában szenzáció, hogy csaknem egy évvel Conor McGregor tavaly októberi legyőzése után ismét mérkőzést vállal Habib Nurmagomedov (rendben, a hosszú kihagyásban benne volt egy eltiltás is), de az még nagyobb szenzáció lenne, ha veszítene.

Ha csak szigorúan a számokat nézzük, a UFC történetének harmadik legnagyobb meglepetése lenne, ha Dustin Poirier megfosztaná a világbajnoki övétől.

A UFC könnyűsúlyú világbajnokát jelenleg mínusz 500-ra adják a Las Vegas-i fogadóirodák, nála alacsonyabb oddsszal csak két világbajnok bukott el: Ronda Rousey a UFC 193-on, 2015-ben mínusz 1650-es oddsról kapott ki Holly Holmtól, míg Georges St-Pierre a UFC 69-en mínusz 1300-asról Matt Serrától 2007-ben.

Poirier ugyan remek négyes győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett meg az Arab Emírségekbe, és a legyőzöttek listája (Anthony Pettis, Justin Gaethje, Eddie Alvarez, Max Holloway – és csak utóbbival szemben ment végig a meccse!), a yahoo.com elemzője mégis így írt az esélyeiről: „Akkor nyerhet, ha hibátlanul harcol végig, és tőkét kovácsol abból, ha Nurmagomedov hibázik”.

Merthogy a dagesztáni riválisának szinte nincs gyenge pontja.

A földön a UFC egyik legjobbja, de McGregor ellen állásból is megmutatta, mire képes, hiszen volt a meccsnek egy olyan pillanata, amikor a második menetben 59-3-ra álltak a hangsúlyos ütések terén. Nem az ír megasztár volt fölényben…

Ilyen kiindulási helyzet után nem csoda, hogy Abu Dzabiban sok szó hangzik el egy McGregor elleni esetleges visszavágóról is. A végeredmény (Habib a negyedik menetben fojtással nyert), a botrányos utójáték (tömegverekedés robbant ki a végén, jónéhány büntetést/eltiltást kellett utóbb kiosztani) és McGregor személye garancia lenne egy kasszasikert jelentő második meccsre, de Nurmagomedov szerint ennyire ne szaladjunk előre.

„Ennek az embernek vissza kell térnia, és kilenc vagy tíz mérkőzést sorozatban meg kell nyernie – mondta Nurmagomedov az ESPN-nek. – Lehet, azok az emberek, akik ezt az interjút látják, azt gondolják, csak szövegelek, és amikor a UFC megkérdezi, akarok-e Conorral harcolni, ráadásul ezért milliókat kínál, akkor én el fogom fogadni. De nem. Jöjjön vissza, és mutassa meg, ki is ő valójában. Igazi harcosokkal akarok küzdeni- Dustin Poirier-vel, Tony Fergusonnal vagy minden idők egyik legjobb sportolójával, Georges St-Pierre-rel. Ellenük akarok fellépni, nem egy olyan figura ellen, aki sohasem nyer. Még az októberi meccsünket sem fejezte be. Nekem nem elég, ha csak megverem az embert. Mármint, hogy csak őt verem meg. Az nem elég. Az egész csapatát meg kell vernünk. A csapatomnak azt mondom, háborúba megyünk, nem harcba. Nem számít, hogy börtönbe kerülök miatta vagy hasonló. Ettől nem félek. Ő menjen csak a kórházba, mi meg megyünk a rendőrségre. Ennyi.”

A Sport2-n 20 órától élőben közvetítjük a UFC 242-es gálát, amelynek főmérkőzésén Habib Nurmagomedov és Dustin Poirier csap össze a könnyűsúlyú övért.