Gulácsi szerint a kiegyensúlyozottság lehet a lipcsei boldogság titka • SportTV

Gulácsi szerint a kiegyensúlyozottság lehet a lipcsei boldogság titka

2019. 10. 08. 09:32    
Olvasási idő: < 1 perc

Gulácsi Péter szerint az RB Leipzig idénybeli sikerei azon múlnak, mennyire tud kiegyensúlyozott maradni az együttes.

Julian Nagelsmann minden tétmeccset figyelembe véve pontosan ugyanúgy (6 győzelem, 2-2 döntetlen és vereség) kezdte meg ténykedését az RB Leipzig kispadján, ahogyan elődje, Ralf Rangnick tette azt az előző szezonban. Csak tavaly a Lipcse a Dortmund mögött három ponttal lemaradva második volt, most a negyedik helyen tanyázik, kétpontos távolságra az éllovas Mönchengladbachtól.

„Ennek ellenére elégedettek lehetünk a rajttal – nyilatkozta a Bildnek Gulácsi Péter, a csapat magyar kapusa. – Tulajdonképpen nagyon jól kezdtünk. Mert azt is meg kell nézni, mely csapatokkal játszottunk már. A Bayern és a Frankfurt elleni nehéz hazai mérkőzés volt, emellett Brémában és Leverkusenben is pontot szereztünk. Az élmezőnybe tartozó csapatok még játszanak egymással, így biztosan vesznek el egymástól pontokat. Nekünk annyi a dolgunk, hogy kiegyensúlyozottan játsszunk tovább, nem szabad visszaesnünk.”

Az nem tagadható, hogy az elmúlt napokban visszaesett a Leipzig, bő egy hét alatt három tétmeccsen csak egy pontot gyűjtött (legutóbb Leverkusenben, előtte kikapott a Lyontól és a Schalkétól), de Gulácsi nem aggódik: „Nem nyerhetünk meg minden meccset. Ebből a három találkozóból egyedül a Lyon elleni miatt vagyok mérges. Óriási helyzeteink voltak. A Lyon kétszer lőtt kapura, így nyert 2-0-ra. Ennek nem így kellett volna lennie. Ezért a Zenit ellen nyomás lesz rajtunk. Ugyanakkor az Európa-ligában már megmutattuk, meg tudjuk verni, és talán Oroszországban is lesz keresnivalónk.”

Két éve az RB Leipzig hazai pályán 2–1-re verte meg az orosz gárdát. „Optimista vagyok, hogy most is sikerrel járunk” – zárta a beszélgetést Gulácsi.

A Sport TV élőben követi nyomon a Bundesliga 2019–2020-as idényét.