Előz-e a Wolfsburg és/vagy a Gladbach? • SportTV

Előz-e a Wolfsburg és/vagy a Gladbach?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 27. 12:13    
Olvasási idő: 2 perc

A két vasárnapi mérkőzésen fellép egy-egy olyan csapat a Bundesligában, amely győzelem esetén átveheti a vezetést a táblázaton. A Wolfsburg és a Mönchengladbach is hazai környezetben próbálkozhat meg az élre ugrással.

A francia Guilavogui és az izlandi Finnbogason újra megküzdhet a német Bundesligában – fetéve, ha edzőjük bizalmat szavaz nekik (Fotó: Getty Images)

WOLFSBURG–AUGSBURG  

Glasner mesternak alighanem frissítenie kell a csapatán a genti El-ütközet után. A védelemben az amerikai Brooks, a középpályán Steffen és/vagy Klaus kezdőbe kerülése kerülhet szóba. A VfL a Dortmund, a Leipzig, a Bayern és a Gladbach után a 9. fordulót követően már az ötödik listavezető lehet, ha otthon tartja mindhárom pontot (s persze, ha a Gladbach nem nyer utána…)
A vendég Augsburg egyelőre utolsó előtti, egy ponttal ugyanott maradna, bravúrgyőzelemmel viszont a 13. vagy a 14. helyre ugorhatna előre. A csapatkapitány Baier felépült, és a combsérüléssel küszködő Oxford helyét elfoglalhatja a középpályán.  A csatárposzton Finnbogason válthatja Niederlechnert, de ha egyértelmű kontrajátékot akar Martin Schmidt edző, akkor mégis utóbbit állítja be a kezdőcsapatba. (Nem mellesleg emellett szól, hogy Niederlechner 4 góllal és 2 assziszttal a csapat leghatékonyabb támadója az idényben.)

Kapcsolódó

Wolfsburg–Augsburg örökmérleg

Összesen: 16 mérkőzés, 5 Wolfsburg-győzelem, 5 döntetlen, 6 Augsburg-győzelem/21–17-es gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez
Wolfsburgban: 8–2–3–3/13–9. Wolfsburgban a Bundesligában: ugyanez
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Wout Weghorst (2 mérkőzés–3 gól–0 lap), ill. Tobias Werner, Dominik Kohr és Halil Altintop 2-2 gól

 

MÖNCHENGLADBACH–FRANKFURT

Nico Elvedi ünnepli gólját tavaly szeptemberben a Borussen-Parkban az Eintracht ellen (Fotó: Getty Images)

Mindkét csapat „európai feladatot” teljesített csütörtökön, és sikerrel is járt az El-ben. A különbség, hogy az Eintracht otthon győzelemmel és 3 ponttal zárta meccsét a Standard Liege ellen, a Gladbachnak pedig római utazása volt, s az egy pont mindig jónak számít az Olimpicóból.
Ginter, Raffael és Pléa egyaránt összeszedett egy-egy kisebb sérülést Rómában, így kimaradnak a kezdőből. Zakariának vigyáznia kell, mert már 4 sárgája van, a következő eltiltást jelent. Traoré és Strobl felépülése sikeres volt, a héten már együtt edzettek a csapattal és már leülhetnek a kispadra.
Adi Hütter is változtatni fog az El-meccs kezdőjén, a védelembe a gólt fejelő Abraham helyett Ndicka, a támadósorba Kamada helyén a Standard ellen csak csere Bas Dost kerül a csapatba.

Hazai siker esetén a Gladbach visszaugrik az élre (csak akkor nem, ha délután a Wolfsburg három góllal nagyobb különbségű sikert arat nála), döntetlennel 2. helyezett lesz (eggyel jobb a gólkülönbsége a Freiburgnál, frankfurti siker esetén a vendégcsapat a jelenlegi 9.-ről a 3. helyre rakétázik előre (ha 3-nál több góllal nyer – ami felettébb valószínűtlen – a másodikra).

Kapcsolódó

Mönchengladbach–Frankfurt örökmérleg

Összesen: 97 mérkőzés, 34 ’Gladbach-győzelem, 26 döntetlen, 37 Frankfurt-győzelem, /146–148-os gólkülönbség. A Bundesligában: 90–30–26–34/120–123
Mönchengladbachban: 49–22–14–13/95–69. Mönchengladbachban a Bundesligában: 45–19–14–12/9ó82–62
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Jupp Heynckes (20 mérkőzés–10 gól–2 lap), ill. Bernd Hölzenbein (28–11–1)

BUNDESLIGA, 9. forduló  Sport2 15:30  VfL Wolfsburg–FC Augsburg (kommentátor: Petur András); Sport2 18:00 BV Borussia Mönchengladbach–SG Eintracht Frankfurt (kommentátor: Fülöp László)