Coppa Italia meccstrió, három Serie A-csapattal • SportTV

Coppa Italia meccstrió, három Serie A-csapattal

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 04. 16:28    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán újabb három mérkőzés kerül a Sport1 képernyőjére a Coppa Italia 4. Fordulójából, az „elő-nyolcaddöntőből. A hat fellépő csapatból öt első osztályú, csupán a Perugia lépviseli a Seruie B-t a nap programjában.

Stefano Okaka Chuka, az egykori római szupertehetség idénybeli első gólját lőtte a Bolognának, azzal három bajnoki pontot tartott otthon az Udinese. Vajon most is betalál a bolognai kapuba? (Fotó: Getty Images)

SASSUOLO–PERUGIA

Éppen az egy másodosztályú, a Perugia vendégjátékával kezdünk, amely a 2013-ban a Serie A-ba felkerülő, s azóta folyamatosan ott játszó Sassuolóhoz látogat.
A házigazda az előző körben szállt be az idei sorozatba, s egyetlen korai gól (Traoré, 9. p.) elég volt ahhoz a Spezia ellen, hogy tovább is lépjen egyet.
A Perugia egy körrel korábban csatlakozott a mezőnyhöz, a 2. fordulóban szintén hazai pályán 1–0-ra verte meg a harmadosztályú Triestinát (g.: Sgerbi, 27. p.), majd Serie A-s csapatot búcsúztatott, a Bresciát, amelyet otthon a hosszabbításban szerzett Buonaito-góllal sikerült legyőznie 2–1-re.
A mérkőzés históriai premier is lesz egyben, a két csapat tétmérkőzésen korábban még sosem találkozott egymással.

SPAL–LECCE

A ferrarai SPAL 18, vendége, a Lecce 13 idényt töltött el mér az olasz első osztályban, de különösebb sikerekkel nem büszkélkedhetnek. Ebben az idényben sem: a házigazda a 19., kieső helyen tanyázik a táblázaton, a Lecce – amelynek neve az idősebbek számára Vincze „Pilu” miatt lehet ismerős, a 80-as, 90-es évek magyar válogatottjának remek csatára 1988–90 között két idényen át szolgálta a pugliai klubot –   csupán öt ponttal többet gyűjtve négy hellyel áll jobban.
A két együttes közül a SPAL jutott el egyetlenegyszer a kupafináléba, még 1962-ben, de ott kikapott a Napolitól 2:1-re. Ebben az idényben már játszottak a bajnokságban, szeptember 25-én a  Lecce 3­–1-es győzelmet aratott Ferrarában úgy, hogy kétszer is 11-esből talált a hazaiak kapujába. Az volt a két együttes eddig egyetlen tétmeccse, most találkoznak tehát másodszor.
Első osztályúként mindketten a 3. fordulóban kezdtek, és egy-egy győzelmen vannak túl a kupasorozat idei kiírásában. A SPAL a harmadosztályú FeralpiSalót verte meg 3–­1-re otthon, a Lecce is saját pályáján fogadhatta a Serie B-ben szereplő Salernitanát, amelyet egy négyessel küldött haza, kapott gól nélkül.
Tavaly mindketten ugyanabban  a városban búcsúztak a Coppától, a Leccét a Genoa ütötte ki 4–0-val a harmadik körben, a SPAL meg a másik genovai csapattól, a Sampdoriától szenvedett vereséget 2–1-re ugyanabban a szakaszban, amelyben most egymással küzdenek meg.

UDINESE–BOLOGNA

A nap legrangosabb párosítása, a Serie A 16. helyezettje fogadja a 11.-et, Igazi kupamúltja csak a vendégeknek van, akik 1970-ben és 1974-ben is megszerezték  a trófeát. Ez pont a kétszerese a udineiek fináléban  szerepléseinek, akik a kupa első kiírásában, 1922-ben döntőztek és kaptak ki hosszabbításban az SC Vadótól 1:0-ra  .
A  két csapatnak ez lesz a 72. tétmeccse, a Coppában persze csak a harmadik. 2004-ben kerültek össze, a kétmeccses nyolcaddöntőben az Udine oda-vissza jobbnak bizonyult (3–0, 1–0). Legutóbb szeptember  29-án játszottak, amikor ugyancsak a friuliaiak győztek 1–0-ra Stefano Okaka Chuka fejes góljával.
Az előző kupakörben a Bologna idegenben simán kiütötte a jelenleg másodosztályú Pisát (3–0), az Udinese otthom bizonyult 3–1-re jobbnak a harmadvonalbeli Südtirolnál.

COPPA ITALIA, 4. forduló. Sport1 15:00  US Sassuolo–AC Perugia (kommentátor: Haraszti Ádám); Sport1 18:00 SPAL–US Lecce (kommentátor: ­Kassai-Tóth Csaba); Sport1 21:00 Udinese Calcio–FC Bologna (kommentátor: Fülöp László)