A "kupakrém" csütörtökre maradt • SportTV

A „kupakrém” csütörtökre maradt

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 05. 19:06    
Olvasási idő: 2 perc

Az utolsó nap a „legerősebb” a Coppa Italia 4. fordulójának programjában. A fellépő négy csapatból három korábban egy vagy több alkalommal elhódította már a nagy múltú trófeát, illetve eljutott legalább a második helyig.

Gólöröm Alberto Cerri módra. A Cagliari utánpótlás-válogatottja szerezte három naoja a bajnokin a győztes gólt a Sampdoria ellen (Fotó: Getty Images)

PARMA–FROSINONE

A vendég Frosinone a „dupla kakukktojás”, a csapat még nem szerepelt fináléban. A Parma azonban kupanagyágyú, ötszörös finalista, ebből háromszor (1992, 1999, 2002) a trófeát is elhódította. A látogató emellett még másodosztályú is, így ebben az évben nem is játszott még a Parmával. Játszott viszont tavaly, a Frosinone egyetlen élvonalbeli idényében, no meg korábban 4-szer a Serie B-ben is.. Örökmérlegük szinte teljes egyensúlyban van, mindhárom féle eredmény kétszer fordult elő mérkőzéseiken. Az egyetlen differencia a gólszámban van, a pármaiak 9-szer találtak be, a Lazio tartománybeliek csak 8-szor.
A meccsnek elvileg lehet magyar szereplője is. Balogh Boronónd, az MTL Eb-örödik és vb-rélsztvevő U17-es válogatott játékosa szeptember óta  a hazai csapat igazoltja, a sok tartalék játéka miatt befért a meccskeretbe és a kispadon foglalhat helyet.
A mérkőzés győztese az Inter vendége lesz a január eleki nyolcaddöntőben.

CAGLIARI–SAMPDORIA

A végén csattan az ostor: az 1969-ben (a klub hőskorában) kupamásodik Cagliari (akkor éppen körmérkózéses négyes döntő volt divatban) a sorozat históriájának 9. legeredményesebb csapatával, a 4-szeres kupagyőztes Sampdoriával meccsel.  A két csapat párharca nagy múltra tekint vissza, 1985 óta már 81 tétmérkőzést játszottak, a szárdok jelentős fölényével (28 győzelem a Samp 20 sikerével szemben, a többi döntetlen).  A kupában eddig ötször akadtak össze, háromszor a nyolcad-, egyszer a negyeddöntőben, egyszer még a 4. fordulóban. A legrangosabb párbajt 2004-ben a Cagliari nyerte meg, a 8 között 2–0, 2–3-mal jutott tovább, legutóbb viszont a mostanival azonos fázisban küzdöttek meg, ugyancsak egy meccsen és a Samp sima 3–0-val kerekedett felül.
A közvetlen előzmények jót sejtetnek: három napja, hétfőn mérkőztek meg a bajnokságban, a Cagliari otthon 0–2-ról és 1–3-ról felállva 4–3-ra fordította a maga javára a meccset, a győztes gólt Alberto Cerri a 90. percben szerezte meg, egy jól irányzott fejessel. Hasonló gólzáporral most is kiegyeznénk, a csütörtöki játéknap előtt a 4. forduló hat mérkőzésén 21 gól született, jó lenne, ha az utolsó két meccs négy együttese nem nagyon rontaná le az eddig 3.5-es gólátlagot… A párosítás győztesének „jutalma” a Roma elleni nyolcaddöntő lesz a Stadio Olimpicóban.

COPPA ITALIA, 4. forduló. Sport1 18:00  AC Parma–Frosinone Calcio (kommentátor: Bartha Zoltán); Sport1 21:00 Cagliari Calcio–UC Sampdoria (kommentátor: Petur András)