Most videózás miatt büntethetik meg a New Englandet • SportTV

Most videózás miatt büntethetik meg a New Englandet

2019. 12. 10. 09:33    
Olvasási idő: < 1 perc

Újra bajba kerülhet a New England Patriots, amelyet most azzal vádolnak, hogy tiltott felvételeket készített következő ellenfele játékairól, azok hívásairól.

Régen volt visszhangosabb New England Patriots-balhé, ideje volt már valami újnak. És nem, nem a Kansas City Chiefs elleni vitatható bírói ítéletekre gondolunk, hanem az NFL által a címvédő ellen kezdeményezett legújab vizsgálatra. Merthogy újabb csaláskísérlettel vádolják a New Englandet, mondván, a klub egyik alkalmazottja filmre vette a következő ellenfél (ebben az esetben a Cincinnati Bengals) játékelemeit.

Zac Taylor, a Bengals vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó kommentálni az esetet, később azonban a Cincinnati megerősítette, tud az ügyről és a vizsgálatról. A Patriotsnál tagadnak, szerintük az emberük csak a „Do Your Job” című, a színfalak mögötti életet bemutató dokumentumfilmjükhöz forgatott. Adam Schefter, az ESPN NFL-szakírója úgy tudja, így zajlott le a folyamat: a „videós” a Cleveland Browns (hozzá látogatott a Bengals) akkreditálta, Patriots-pólóban videózott is, amikor a Bengals egyik stábtagja észrevette, mit csinál. Jelentette a liga illetékeseienk, akik azonnal lefoglalták a készüléket.

Nem ez lenne az első eset, hogy a Patriots vét a szabályok ellen. Az Indianapolis Colts elleni „labdaügy” (túl puhára fújták a labdákat) eltiltásokkal járt, a 2007-es New York Jets elleni videózás (a védelem jeleit vették fel) pénzbüntetéssel (Bill Belichicknek 500 ezer dollárjába „fájt” az eset) és draftcetlik elbukásával járt, de többször volt arra is példa, hogy szándékosan téves sérültlistát adtak le az illetékesek.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es alapszakaszát.