Sinsheimben kezdődik a Bundesliga évzáró „angol hete” • SportTV

Sinsheimben kezdődik a Bundesliga évzáró „angol hete”

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 13. 12:58    
Olvasási idő: < 1 perc

„Angol hétnek” hívja a futballszakzsargon a hétvége-hét közepe-hétvége tripla bajnoki erőltetett menetet. A jövő évi Eb miatt az összes topbajnokságot, a Bundesligát is be kell fejezni május közepéig, a németek most a 15-16-17. fordulóra iktatták be ezt a bizonyos angol hetet, amely Sinsheimben az Augsburg vendégjátékával kezdődik meg.

Ishak Belfodil mestermármast szerzett a két együttes áprilisi, 4–0-s vendéggyőzelemmel végződő találkozóján Augsburgban (Fotó: Getty Images)

Olyan ellenfél látogat a sinsheimi Pro-Zero Arenába, amely még sosem tudott nyerni az élvonalban a Hoffenheim vendégeként. Az Augsburg négy ponttal vendéglátója mögött áll, s eddig mindössze egyetlen győzelmet aratott idegenben, az utolsó előtti helyezett Paderborn otthonában.

Ugyanakkor a Hoffenheim sem legyőzhetetlen otthon, hiszen éppen annyiszor nyert, mint vesztett (3-3). Mi több, a pillanatnyi forma az FCA javára billentené a mérkőzést, hiszen míg a Hoffenheim legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen (két vereség, közte egy döntetlennel), a vendég együttes legutóbbi öt találkozóján veretlen, négyszer nyert, egyszer remizett. (A sikerek egyike egy Bayern elleni idegenbeli 4–1, apró probléma, hogy nem a bajorok első, hanem a második csapatát verték meg felkészülési találkozón, a Eb-selejtezők zárása alatt bajnoki szünetben.)

A Hoffenheim csapatában a balhátvéd Hübner szereplése kérdéses, ha nem játszhat, a bosnyák válogatott Bicakcic átkerül a védelem másik oldalára és Akpoguma kerül a kezdőbe. Az alapfelállás ugyan 3-5-2, de Schreuder mester még átvariálhatja a csapatot 3-4-3-ra (ez esetben Kaderábek helyett Bebou kerülhet az együttesbe, esetleg a 4-3-3 is szóba kerülhet, akkor pedig a Rupp, Baumgartner, Samessekou, Adamjan négyes egyike-másika is bekerülhet a kezdőbe.

Az Augsburgban az eltiltott (öt sárga lapos) Vargas helyére Hahn kerül a csapatba. Lichtsteiner csípősérüléssel bajlódik, ha mégis játszhat, Udokhai marad ki a tervezett kezdőből. Khedira viszont apró nyaki zúzódással küszködik, Moravek helyettesítheti, ha viszont kezd, vigyáznia kell, mert négy sárgája van már.
A mérkőzést a Bundesliga női bírója, Bibiana Steinhaus vezeti, a 40 éves alsó-szászországi  testülethez tartozó hölgynek a Paderborn–Leipzig (2–3) meccs után ez lesz a szezonbeli második fellépése az élvonalban.

Kapcsolódó

Hoffenheim–Augsburg örökmérleg

Összesen: 28 mérkőzés, 13 Hoffenheim-győzelem, 6 döntetlen, 9 Augsburg-győzelem / 44–34-es gólkülönbség. A Bundesligában: 16–9–4–3/ 27–14
Sinsheimben: 15–8–5–2/ 24–14. Sinsheimben a Bundesligában: 8–4–4–0/ 12–6
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Sejad Salihovic (9 mérkőzés, 5 gól, 3 lap), ill.  Halil Altintop (8–3–0)

BUNDESLIGA, 15. forduló. Sport1 20:30  TSG 1899 Hoffenheim–FC Augsburg (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)