Gladbach: csak a szokásos vasárnapi feladat • SportTV

Gladbach: csak a szokásos vasárnapi feladat

Sport TV avatar Sport TV 2019. 12. 15. 14:12    
Olvasási idő: 2 perc

Két héttel ezelőtt ugyanaz volt a felállás, mint most. Akkor is a Bundesliga-éllovas üldözpőnek zöme szombaton játszott, egyik-másik fel is zárkózott mögé, aztán vasárnap következtek a csikók és visszaállították az eredeti sorrendet. Most hasonló a helyzet, csak éppen a Leipzig már be is előzött, ezért az elsőség visszaszerzéséhez nem elég a remi, győznie kell a zöld-feketéknek Wolfsburgban.

A holland Wout Weghprstot kellen megfékeznie a gladbachi védőknek a gyúzelem érdekében (Fotó: Getty Images)

WOLFSBURG–MÖNCHENGLADBACH

A Volkswagen-városi kirándulás kissé érdesebbnek ígérkezik, mint a két héttel ezelőtt, Freiburg elleni hazai csata. Ráadásul az elmúlt héten érzelmi hullámvasútön ültek a gladbaxchika: előbb a csúcsrangadómn hátrányból ford0tva megverték a rekorsbajnok Bayernt, majd csütörtökön a vezetés után a hajrában két gólt kapva nemcsak kikaptak otthon az Ístanbul Basaksehirsportól, hanem még a biztosnak látszó továbbjutás is kicsúszott a kezeik közül.

Marco Rosénak kissé rendezni kell ezek után a sorokat, bár az is lehet, hogy egy kis megkönnyebbülést is éreznak Gladbachban, mert ezzel megszűnt a kettes terhelés (a DFB-kupából már korábban kiszálltak), jobban lehet koncentrálni a Bundesliga-versenyfutásra. A mesternek kényszerből legalább egyet változtatnia kell a csapaton, mert Zakaria öt sárga lapos eltiltását tölti, helyette Kramer kerül a kezdőbe. Mivel hátul bal oldalt meglehetősen instabil volt a gárda az El-ben, könnyen lehet, hogy Wendt helyén Bensebaini kezd majd.

A Wolfsburg trénere, Glasner tiszteli a listavezetőt, átáll egy óvatosabb 3–5-2-re, hogy középen fékezze a Gladbach erőteljes dominanciáját. Így Guillavogui visszakerül a védőhármasba, és Schlager kapja a francia korábbi fő feladatát, a labdaszerzést és az utána azonnali támadásindítást.

Kapcsolódó

Wolfsburg–Mönchengladbach örökmérleg

Összesen: 39 mérkőzés, 21 Wolfsburg-győzelem, 6 döntetlen, 12 Gladbach-győzelem / 64–48-as gólkülönbség. A Bundesligában: 38–21–6–11/ 64–45
Wolfsburgban: 19–14–3–2 / 39–16. Wolfsburgban a Bundesligában: ugyanez
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Diego (5 mérkőzés, 4 gól, 3 lap), ill. Raffael (10–3–1)

SCHALKE–FRANKFURT

Goncalo Paciencia és Jeffrey Bruma Gelsenkirchenben újra összecsaphat (Fotó: Getty Images)

Az esti találkozó is nagy csatának indul, a Schalke még mindig az üldözőboly tagja. Ha nyer, visszaszerzi a Bayern által a szombati gáláéval ideiglenesen megkaparintott 3. helyet.
Ugyanakkor a vendég Eintrachtnalk sem mindegy at esetleges 3 pont sora, ugyanis ha nem szerzi meg, végleg visszasüllyedhet az alsóházba. Az „ajándékba kapott” El-továbbjutás (ha az Arsenal nem egyenlít ki a Standard Liege ellen, a legutóbbi majdnem-döntős Frankfurt szégyenszemre kizuhan a csoportkörből…) mentális injekciót adhat a vásárvárosiaknak.

A hazaiaknál Nasztaszics játéka szokás szerint bizonytalan, estleg az örök vészmegoldás, McKennie kezd a védelem centrumában. Uth még mindig nem szerepelhet izomproblémái még nem szűntek meg, a csatárkettősben Kutucut előnyben részesíti a régi motoros Burgstallerrel szemben.
Az EL-blama nyomán Hütter edző is változtat, a gyors és sokat futó Gacsinovics mindenképpen a kezdőben kap helyet.

Kapcsolódó

Schalke–Frankfurt örökmérleg

Összesen: 99 mérkőzés, 36 Schalke-győzelem, 25 döntetlen, 38 Frankfurt-győzelem / 143–151-es gólkülönbség. A Bundesligában: 90–33–24–33/ 130–132
Gelsenkirchenben: 48–23–16–9/ 75–48. Gelsenkirchenben a Bundesligában: 45–2–15–8/ 72­–45
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Klaus Fischer (20 mérkőzés, 13 gól, 1 lap), ill.  Bernd Hölzenbein (29–13–1)

BUNDESLIGA, 15. forduló. Sport1 15:15 VfL Wolfsburg–BV Borussia Mönchengladbach (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Mészáros Ábel); Sport1 17:45 FC Schalke 04–SG Eintracht Frankfurt (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Mészáros Ábel)