Jöjjenek a fiatalok! - ez a debreceni sikerrecept • SportTV

Jöjjenek a fiatalok! – ez a debreceni sikerrecept

2019. 12. 31. 08:47    
Olvasási idő: 2 perc

Az európai kéziszövetség szakírói szerint a hagyományosan a fiatalokra építő DVSC-Schaefflert a bevált szisztéma segítheti jó szerepléshez a női EHF-kupa csoportkörében.

A női EHF-kupa csoportkörének rajtja közeledtével az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) egymás után mutatja be a sorozatban induló csapatokat, benne a magyar együtteseket. Az Érddel kezdtünk, most lássuk, mit írnak a DVSC-Schaefflerről!

Az eurohandball.com szerint a két éve a csoportkörről lemaradó együttes számára most óriási lépés volt a legjobb 16 közé kerülés, elsősorban a keretben lévő sok ifjú okán. A második legnagyobb magyar városban a fiatalok nevelése és fejlesztése már többször is sikersztorit eredményezett, elég, ha csak a régmúltból a két EHF-kupa-győzelemre (1995, 1996) gondolunk. A csapat átlagéletkora alig éri el a 22 évet, a kulcsjátékosok közül többen is a húszas éveik elején járnak, de bőven akadnak tinédzserek is a keretben (nyolc, a kétezres években született játékos is szóhoz juthat!), és persze junior-világbajnokok is. Nagy előny lehet a számukra, hogy a világ talán legerősebb bajnokságában a BL-győztes Győri Audi ETO KC és az állandó BL-résztvevő FTC-Rail Cargo Hungaria ellen is rendszeresen megmérethetik magukat. De a nemzetközi porond más kávéház.

„A fő célunk, hogy stabilizájuk a helyünket az EHF-kupa legjobb tizenhat csapata között. Kétszeres győztesként és egyszeres győztesként szívesen visszakerülnénk az európai elitbe – nyilatkozta Ábrók Zsolt, a DVSC-Schaeffler ügyvezető igazgatója. – A női kézilabda nagyon népszerű Debrecenben, híres történelemmel és tradíciókkal. Az EHF-kupában egyrészt megmutathatjuk a képességeinket Európában, másrészt pedig a régiónkra, az országunkra irányíthatjuk a figyelmet, továbbá a városunkat és a szponzorainkat is megmutathatjuk a kontinensnek. Ezek segíthetnek még stabilabbá tenni az anyagi helyzetünket.”

Az EHF szerint Kovács Anna lehet a csapat egyik kulcsembere, aki nem csupán csapata, de a magyar bajnokság egyik legjobb góllövője is. „Azt gondolom, a miénk az egyik legkiegyenlítettebb csoport, bárki megverhet bárkit. Nincs nagy különbség a csapatok között, úgy érzem, három gólnál nagyobb különbség egyik találkozón sem lesz a felek között” – jelentette ki az átlövő, aki a cseh Baník Most, a török Kastamonu és a német Thüringer HC játékosaival néz majd farkasszemet.

A Sport1-en szombaton 12:45-től élőben közvetítjük a Kastamonu-DVSC-Schaeffler EHF-kupa-csoportmérkőzést.