McGregor 1163 nap után elképesztő órabérért nyert • SportTV

McGregor 1163 nap után elképesztő órabérért nyert

2020. 01. 19. 14:56    
Olvasási idő: 2 perc

Conor McGregor ellentmondást nem tűrő produkcióval tért vissza a UFC világába: Las Vegasban elsöpörte Donald Cerronét.

Azért amikor a sporttal hozzánk képest legfeljebb közepesen beoltott kolléganő pénteken azt taglalta ebéd közben, hogyan és miképp kel fel vasárnap hajnalban Conor McGregor meccsére, akkor azért lehetett érezni, hogy a UFC újabb „eseményhez” érkezett. Merthogy 15 hónappal a Habib Nurmagomedov elleni vereségét követően visszatért az oktagonba az ír fenegyerek, és ha már ott volt, maradandó élménnyel ajándékozta meg híveit Donald „Cowboy” Cerrone ellen. Még ha ez az élmény csak negyven másodpercig is tartott. Előbb vállal (nem, nem őrültünk meg…) sorozta meg Cerronét, majd a balosai közül előbb a lába, aztán a keze ért célba, a Cowboy pedig máris a földön volt. Ott még kapott párat, aztán a bíró véget vetett a csatának. McGregor 1163 nap után nyert ismét a UFC-ben!

„Ma este ünneplek, eltöltök egy kis időt a családommal, aztán megyek a konditerembe edzeni – mondta McGregor, aki saját bevallása szerint úgy 80 millió dollárt keresett a meccsel, szigorúan véve 2 milliót másodpercenként. – Bármelyik idióta ellen kiállok legközelebb. Tökmindegy, ki lesz az, nem számít.”

McGregor lett az első a UFC-ben, aki pehely-, könnyű- és váltósúlyban is tudott K. O.-val vagy T. K. O.-val meccset nyerni, az ellenfelekre vonatkozó utalása pedig két régi „haverjára”, Floyd Mayweatherre és a fentebb már említett Nurmagomedovra vonatkozott. „A Mayweather elleni meccs előbb-utóbb biztosan összejön” – mondta az ír, igaz, az amerikai bokszoló meg egy Nurmagomedov elleni bokszmeccs lehetőségét is felvetette az Instagramon.

A két meccs közül a Mayweather-McGregor több mint kétszer annyi interakciót kapott.

A UFC számára viszont egyértelműen a Nurmagomedov-McGregor mérkőzés a cél. „Ez a meccs nekünk olyan, mint az ökölvívásnak volt az Ali-Foreman vagy az Ali-Frazier. Gigantikus mérkőzés világszintű érdeklődés mellett. Ennek van értelme. Habib megverte McGregort, és ha most megveri Tony Fergusont, majd újra McGregort, akkor a visszavonulásakor nyugodtan elmondhatja magáról, hogy a legjobbakat megverte” – fejtegette Dana White, a UFC feje. A Nurmagomedov-Fergison mérkőzést április 18-án rendezik.