Hajrá, Debrecen, hajrá, Győr! • SportTV

Hajrá, Debrecen, hajrá, Győr!

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 01. 14:09    
Olvasási idő: 2 perc

Mennyiségileg a korábbiakhoz képest szerényebb a szombati kézilabda-kínálatunk a szokásosnál. Az EHF-kupából talán egy továbbjutásról döntő mérkőzést adunk, a BL-ből a kicsiny hullámvölgybe kerülő Győr első kilábalási kísérletét követítjük, a vb világsztárjainak egy része pedig visszatér a Bundesligában, amelyől a listavezető mérkőzését mutatjuk, természetesen élőben.

Amorim góljaira a Buóuducsnoszt ellen is nagy szükség lehet (Fotó: ehfcl.com)

DVSC–KASTAMONU  

Az EHF-kupa A-csoportjánól a Thüringen kiemelkedik, a német csapat százszázalékos mérleggel, 8 ponttal már bejutott a negyeddöntőbe.  A török Kastamonu és a DVSC Schaeffler 2-2 győzelemmel és vereséggel áll. Mivel a debreceni lányok megnyerték az első mérkőzést idegenben, már egy döntetlennel is a másik továbbjutó helyet foglalhatnák el és azt az utolsó játéknapon, Mostban véglegesíthetnék is. Szombat délutáni győzelemmel pedig ez már az utolsó meccstől függetlenül bekövetkezne.
„Veszélyes csapat ellen játszunk, amely ellen minden rivális megszenved – mondta a törökökről Jelena Deszpotovics a klub honlapján – Idegenben nagyon szoros csatában kerekedtünk felül, s hazai pályán is hasonlóan kemény meccsre számítok, hiszen mindkét csapatnak győznie kell a továbbjutáshoz.”
„Ha megteremtettük a lehetőségét, hogy mi döntsünk a saját sorsunkról, akkor meg kell vernünk a Kastamonut” – fogalmazta meg röviden a szombati nap legfontosabb feladatát ugyanott Köstner Vilmos vezetőedző.

GYŐR–BUDUCSNOSZT

Két, már a kupát legalább egyszer elhódító csapat összecsapása mindig, mindenhol nagy rangadó  a csapatjátékok nemzetközi kupaküzdelmeiben. Márpedig a legutóbbi öt kiírásból háromszor győztes, egyszer finalista Győri Audi ETO KC éppenaz első, 2015-ös budapesti négyesdöntő-győztest, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát fogadja.

„Nem újdonság számunkra a montenegrói válogatott, illetve a Buducsnoszt harcmodora. Játszottunk is ellenük felkészülési tornán, ami mély nyomokat hagyott bennünk. Nyilvánvalóan fel kell készülnünk erre. Fogunk a fiúkkal is játszani a héten, próbáljuk ezt modellezni egy kicsit. Nem birkózásban kell felvenni velük a küzdelmet, ami az ő sajátjuk” – fogalmazott Danyi Gábor, az ETO mestere a klubhonlapnak adott miniinterjúban.
Ha a Győr a győzelem jól ismert útjára lép, tovább építi eddig 32 meccses veretlen sorozatát a BL-ben, amelyet bravúros hajrával őrzött meg a múlt héten. Az ETO-nak, – a Bresttel együtt – 9 pontja van, a montenegrói együttesnek 6, így a hazai siker ,ár a továbbjutás kapujába juttatná a zöld-fehéreket. A győtiek jobbátlövője, Katarina Bulatovics három szakaszban is volt korábban a Buducsnoszt játékosa, 2008 és 2012, aztán 2014-és 2017 között, valamint a legutóbbi idényben. A BL jelen kiírásának gólkirályjelöltje, Jovanka Radicsevics, aki 59 góllal vezeti a mesterlövészek listáját, viszont az Audi ETO-t erősítette 2011-től 2013-ig.
A két együttes 18-szer játszott eddig az eurokupákban, az ETO 11-szer győzött, a montenegrói bajnok csupán háromszor, abból csak egyetlenegyszer vendégként.

HANNOVER–KIEL

A Bundesliga 2019–­20-as kiírásának csúcsrangadóját közvetítjük szombat este. A sokáig vezető, most a 2. helyen álló Hannover Burgdorf az őt időközben megelőző THW Kielt fogadja.
Természetesen az összes jegy elfogyott a csúcsrangadóra, amellyel a csapatok visszazökkennek a klubkézilabda világába az Eb után.
A Hannovernek csak öt játékos járt az Eb-n közülük mindössze Ilja Brozovic tért vissza éremmel, egy ezüsttel.
„A Kiel a német kézilabda egyik csúcscsapata. Ha meg akarjuk verni őket, mindenkinek a legjobbját kell nyújtania. De ezt nem tartom lehetetlennek”– mondta Carlos Ortega, a hannoveriek edzője, aki korábban Veszprémben is edzette a magyar rekordbajnokot.
A Kiel vezeti BL-csoportját és a Bundesligát is, előbbiben minimum a négyes döntőbe akar jutni, utóbbiban a klub történetének 21. bajnoki címét szeretné megszerezni. Ehhez pontot vagy inkább pontot kell szereznie a csúcsderbin. A két együttes őszi mérkőzését novemberben hazai páályán nagy fölénnyel, 32–23-ra nyerte meg a THW.