Sallaiék az első Bundesliga-bajnoknál • SportTV

Sallaiék az első Bundesliga-bajnoknál

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 02. 11:23    
Olvasási idő: 2 perc

Két német, egy török bajnokiból áll vasárnapi futballprogramunk, előbbieket élőben, utóbbit felvételről közvetítjük.

Sallai Roland méltatlankodik a két együttes augusztusi freiburgi mérkőzésén. Bár most is méltatlankodhatna…

KÖLN–FREIBURG

Egyaránt győzelem-vereség kombinációval kezdett a januári tavaszban a két csapat, csak míg a kölni együttes – a Bundesliga első bajnoka, 56 esztendővel ezelőtt – a „szabályos” utat járta, vagyis otthon nyert, idegenben vesztett, addig az SCF „unortodox módon”  Düsseldorfból hozta el a három pontot, majd hazai pályán kapott ki a sereghajtó Paderborntól. A fekete-erdei csapat eddig 9 ponttal gyűjtött többet vendéglátójánál, főként idegenben eredményes: 10 háton kívüli fellépéséből 7-szer szerzett pontot (4 győzelem, 3 remi(, ezzel a csak idegenbeli eredményekből számolt táblázaton az előkelő 6. Helyen áll.

Noha a Köln nagy vereségbe szaladt bele a múlt héten Dortmundban (1–5), mégsem változtat a kezdőjén Gisdol edző, a gyengélkedő Thielmann helyére Drexlert állítja a támadó középpályás hármas jobb oldalára. A túloldalon Streich mester a támadóegység összetételén gondolkodik, a Paderborn ellen rosszul teljesítő Grifót Hölerrel váltja fel. Sallai Roland a tervek szerint a kispadon kezd.

Kapcsolódó

Köln–Freiburg örökmérleg

Összesen: 37 mérkőzés, 13 Köln-győzelem, 7 döntetlen, 17 Freiburg-győzelem / 52–59-es gólkülönbség. A Bundesligában: 27–11–5–11 / 39–35
Kölnben: 18–10–3–5 / 33–18. Kölnben a Bundesligában: 13–8–2–3 / 22–9
Az őszi mérkőzésen: Freiburg–Köln 1–2. G.: Czichos (öngól), ill., Modeste, Skhiri (2019. 8. 31.)
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Toni Polster (7 mérkőzés–7 gól–1 lap), ill. Nils Petersen (6 mérkőzés–5 gól–0 lap)

PADERBORN–WOLFSBURG

Joshua Guilavogui (jobbról) az egykori junior-világbajnok máig a Wolfsburg egyik erőssége (Fotó: Getty Images)

Az újonc Paderborn mintegy utolsó szalmaszálba kapaszkodva nyert Freiburgban a múlt héten, igazán szorossá téve a tabella alsó fertályának állását. Csupán egy ponttal van elmaradva  a Düsseldorftól, kettővel az osztályozós helyen álló Werdertől és hárommal a bennmaradást érőpozíciót elfoglaló Mainztől. S mivel mindhárom előtte álló már lejátszotta a meccsét a 20. játéknapon, egy „izmosabb” győzelemmel akár a vonal fölé is előre rukkolhatna a fennállása második álvonalbeli idényét futó SCP.

A hazai védelemben az öt sárga lapos Collins helyén Holtmann kezd balhátvédben. A másik eltiltott Gjasula (ő már a második ötlapos „gyűjteménye” miatt kénytelen kihagyni a meccset) pozícióját az újonnan szerződtetett Fridjonsson mutatkozik be a csapatban. A másik téli szerzemény, az Evertontól vásárolt Evans még a cserepadon foglal helyet. Az eredetileg a kezdőbe tervezett Drager vádli-, Michel pedig ágyékfájdalmak miatt a pálya helyett a kispadon kezd.

Kapcsolódó

Paderborn–Wolfsburg örökmérleg

Összesen: 4 mérkőzés, 2 döntetlen, 2 Wolfsburg-győzelem / 3–7-es gólkülönbség. A Bundesligában: 3–0–2–1 / 3–5
Paderbornban: 2–0–0–2 / 1–5. Paderbornban a Bundesligában: 1–0–0–1 /1–3
Az őszi mérkőzésen: Wolfsburg–Paderborn 1–1. G.: Brekalo, ill. Cauly (2019. 8. 31.)
A legeredményesebbek (összes tétmérkőzés): Alban Meha, Cauly és  Lukas Rupp 1-1 gól, ill. Bas Dost (2 mérkőzés–2 gól–1 lap)

A török bajnokság vasárnapi meccsei közül a rekordbajnok Galatasaray hazai találkozóját közvetítjük felvételről a sereghajtó Kayserispor ellen. A csapnivaló idényt futó piros-sárgák győzelem esetén a 6. helyre törnek fel, egy pontra megközelítve az örökranglistán második, jelenleg csupán ötödik Fenerbahcét.

BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport2 15:30 1. FC Köln–SC Freiburg (kommentátor: Haraszti Ádám); Sport2 18:00 SC Paderborn 07–VfL Wolfsburg (kommentátor: Fülöp László).
SÜPERLIG, 20. forduló. Sport2 23:00 Galatasaray SK–Kayserispor (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)