Végre vissza a ketrecbe, végre vissza a Sport1-re! • SportTV

Végre vissza a ketrecbe, végre vissza a Sport1-re!

2020. 05. 09. 13:49    
Olvasási idő: 2 perc

Szombatról vasárnapra virradóra a hányattatott sorsú UFC 249-cel a sportvilág megteheti az első lépést a normális működése felé. A Tony Ferguson-Justin Gaethje főmeccsel kecsegtető gála programja sokat ígérő, bár talán az élő sportra kiéhezett szurkolóknak ez mindegy is, csak legyen már végre újra sportesemény.

Elhalasztották, főmeccset cseréltek rajta, áttették új helyszínre, megbuktak koronavírusteszten – azt nem lehet mondani, hogy a UFC 249 szerencsés csillagzat alatt született volna. És még mindig csak várjuk, hogy elkezdődjön. Bár ha minden igaz, most nem szólnak le a Disney legmagasabb szintjéről, hogy kedves Dana White, elég a bohóckodásból, a járvány tombolása közepette ez a gála még várathat magára. A UFC nagyfőnöke akkor engedelmeskedett, majd minden menedzseri-(üzlet)politikai ügyességét latba vetve, az államok eltérő szabályozását kihasználva, május 9-re azért csak összehozta a UFC 249-et. Március 14. óta az első gálát, a szervezet történetében a mostaninál hosszabb kihagyásra 2005-2006 fordulóján volt példa legutóbb.

Akkor még a „számozott” gáláknak nevük is volt, az akkori szünet előtti utolsó gála a Full Force (teljes erővel) nevet kapta, a mostani, a kényszerpihenő utáni nyugodtan lehetne a „vissza a ketrecbe” vagy az „újra harc!” is akár.

A jacksonville-i kártya mindenesetre príma, még akkor is, ha egy ismert név, Jacaré Souza kiesett az ültető (nem tv-s) meccsek közül. A Floridában élő brazilnál és két segédjénél is pozitív eredményt hozott a COVID-teszt, őket izolálták. A szervezők konzultáltak a helyi orvosi és sportbizottsággal, és minden előírást figyelembe véve úgy döntöttek, mehet a gála.

Így aztán a UFC lesz az első olyan világszervezet, amely a pandémia után újraindul, fő attrakcióként egy Tony Ferguson-Justin Gaethje mérkőzéssel, amelynek tétje a könnyűsúlyú interim bajnoki cím. „Két igazi harcost láthatunk majd – mondta Gilbert Melendez, aki egyszerre UFC-bunyós és -szakértő is. –

Két igazi harcost, akik nem a pontozáshoz kellő mozdulatokra mennek rá. A tűzijáték garantált.

Talán nem lesz kiütés, talán még csak nem is lesz óriási háború, de hogy nem két, egymás elől bujkáló, egymást nézegető srác küzdelme lesz, az biztos. Ha valaki igazi csatát akar, akkor nézze meg Tony Ferguson és Justin Gaethje meccsét.” A legutóbbi három meccsüket mindketten a tervezett menetszám előtt zárták le, így a nyílt sisakos küzdelem garantált!

A második legnagyobb ütközetet a harmatsúlyú övért kiírt Henry Cejudo-Dominick Cruz mérkőzés jelenti, amelyen egy birkózó olimpiai bajnok (nem mellesleg a UFC-ben két súlycsportban is megkoronázott) harcos találkozik az egyesek szerint a kategória valaha volt legjobbjával.

És akkor még ott van az ígéretes nehézsúlyú összecsapásnak tűnő Francis Ngannou-Jairzinho Rozenstruik parti, amit egyes szakértők szerint nehéz lesz a székben ülve kibírni.

A Sport1-en vasárnap hajnali 4-től élőben közvetítjük a UFC 249-es gálát.