Éremesélyes vizitje a Fekete-erdőben • SportTV

Éremesélyes vizitje a Fekete-erdőben

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 29. 10:32    
Olvasási idő: 2 perc

Pénteken este egy-egy mérkőzéssel jelentkezünk a Bundesliga első két osztályából. A másodikon reményeink szerint láthatunk egy magyar válogatott játékost is.

Sallai Roli az őszi 1–1-es találkozón is játszott a BayArenában. Képünkön éppen a Copa América-győztes chilei Charles Aránguizzal csatázik (Kép: Getty Images)

DARMSTADT–GREUTHER FÜRTH

A táblázat felső házához tartozó két együttes mérkőzik meg Darmstadtban a 29. játéknap pénteki két találkozójának egyikeként. Sőt, a hazai együttes még akár a feljutásban is reménykedhet, hiszen mindössze négy pont a hátránya a csütörtökön rangadót vesztő, de még így is osztályozós helyet elfoglaló HSV mögött. Már csak azért is, mert javuló formát mutat. Az újrakezdés után első meccsét ugyan elbukta Karlsruhéban (0–­2), de a múlt hét végi és a hétközi játéknapon egyaránt 3 pontot szerzett, a St. Pauli elleni otthoni 4–0-bal és az Auéban elért 3–1-gyel. Vendége viszont nyertlen a májusi fordulókban, két döntetlen után kedden otthon kapott ki az Osnabrücktől 2–0-ra.
Stefan Leitl a hazai kudarc és két legjobb játékosának, Nielsennek és Mavrajnak az elvesztése ellenére igyekszik pozitívan látni a helyzetet: „Eddig nagyon tisztességes szezont játszottunk. Még van egy felzárkózást lehetővé tevő elmaradt meccsünk is a drezdai Dynamo ellen és már 37 pontot szereztünk” – bizakodott a mester a mérkőzés előtti online virtuális sajtókonferencián.

FREIBURG–LEVERKUSEN

Lucas Höler megszerzi a vezetést a novemberi leverkuseni találkozón. A korai góllal végül sikerült egy pontot elrabolnia a freiburgiaknak a favorit otthonából (Fotó: Getty Images)

Remélhetőleg ismét Sallai Rolanddal a kezdőben fut ki a pályára a Freiburg. Az újrakezdás utáni  mindhárom fordulóban megkapta az alapbizalmat Christian Streich edzőtől,  a két idegenbeli remis meccsen (Lipcsében 2–2, Frankfurtban 3–3) egy-egy órát játszhatott, a Werder elleni balszerencsés hazai 0–1-en 81 percig volt a pályán. Ahogy Lothar Matthäus mondta a Sport TV-nek adott exkluzív interjújában, Roland jó helyen, jó edző kezében van, aki ügyelni fog folyamatos fejlesztésére.
A csapat előtt most egy élklub tornyosul akadályként, amely két remeklés után megmagyarázhatatlanul zuhant össze kedden otthonában a Wolfsburg ellen. Ám mivel az élcsoportbn tartózkodók az egyértelmű bajnokesélyes Bayern kivételével egyaránt hullajtottak már fontos pontokat a májusi fordulókban, a Bayer helyzete sem reménytelen a BL-indulást érő 4. helyért folytatott harcban. Pillanatnyilag azonos pontszámmal áll az általa egy körrel korábban legyőzött Mönchengladbachhal, a gólkülönbsége csak kettővel rosszabb a csikókénál, úgyhogy a kisiklást javítandó nyilván kettőzött akarattal és koncentrációval lép fel a Fekete-erdei Stadionban. Peter Bosz mester variációs lehetőségei növekedtek az izomproblémák után visszatérő Sinkgraven és a porcsérülését maga mögött tudó Sven Bender újra bevethetőségével. A holland tréner lehet, hogy visszatér az idegenben eddig bevált 4-2-3-1-es felálláshoz, ez esetben az ifjú Wirtz lenne a jobb oldali támadó középpályás, Havertz „tízesként” megkapná a karmesteri pálcát, Amiri hátrébb lépne a védősorba, és esetleg a korábban a Nationalelfben is megforduló Tah maradna ki a csapatból.

Streich mester is gondolkodik a négyvédős felálláson, ez esetben Koch hátrébb kerülne, és Sallai helye még biztosabb lehetne a kezdőben. A kicker.online szerint a cserepadon kezd, de az elmúlt három alkalomból kétszer ugyanígy volt az előzetes összeállításban, aztán mindkétszer kezdett. Remeljük, most is így lesz!

Kapcsolódó

Freiburg–Leverkusen örökmérleg

Összesen: 41 mérkőzés, 10 Freiburg-győzelem, 13 döntetlen, 18 Leverkusen-siker / 44–68-as gólkülönbség. A Bundesligában: 39–9–13–17 / 40–64
Freiburgban: 21–6–8–7 / 19–25. Freiburgban a Bundesligában: 19–5–8–6 / 15–21
Az őszi mérkőzésen: Leverkusen–Freiburg 1–1. G.: M. Diaby, ill. Höler (2019. 11. 23.)
A legeredményesebbek (minden tétmérkőzésen): Uwe Wassmer (6 mérkőzés–3 gól–1 lap), ill. Michael Ballack és Ulf Kirsten (4-4 gól)

2. BUNDESLIGA, 29. forduló. Sport1 18:30 SV Darmstadt 98–SpVgg Greither Fürth (kommentátor: Fülöp László). BUNDESLIGA, 29. forduló. Sport1 20:15 SC Freiburg–TSV Bayer 05 Leverkusen (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Nyilasi Tibor)