Bundesliga középső és alulnézetből • SportTV

Bundesliga középső és alulnézetből

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 07. 10:12    
Olvasási idő: 2 perc

A nagycsapatok már lejátszották 30. fordulóbeli meccsüket, vasárnap a középmezőnyre és az alsóházra fókuszálunk a Bundesligában. Mindhárom mérkőzést élőben közvetítjük a Sport1 csatornán.

Juja Oszako lövését ezúttal blokkolják a tűlerőben lévő Wolfsburg-védők az őszi találkozón (Fotó: Getty Images)

WERDER–WOLFSBURG

A kiesés elől egyre reményteljesebben menekülő Werder a mezőny egyik legrapszodikusabb csapatát, a Wolfsburgot fogadja a W-betűsök rangadóján.
Igaz, a szerdai elmaradt meccset jócskán eltolta a Bréma (Frankfurt ellen 0–­3), de előtte három mérkőzésen 7 pontot szerezve egy győzelemnyi közelségbe került az osztályozós helyen tanyázó Düsseldorfhoz. A Wolfsburg a legutóbbi öt meccséből háromszor vesztett, kétszer nyert úgy, hogya két eredményfajta folyamatosan váltotta egymást. A „sorminta” szerint most győzelemnek kellene következnie. Ha nem lenne ennyire hektikus a farkasok teljesítménye, már réges-rég európai kupahelyen állnának, így is csupán egy ponttal vannak elmaradva az El-helyet érő pozíciót birtokló Hoffenheimtől.
Florian Kohfeldt mester több helyen is változtathat szerdai csapatán: Sargent, Oszaka, Bargfrede és Friedl is szóba kerülhet a kezdő 11-ben rajtolásra. A vendégeknél az ötsárgás eltiltását letöltő Steffen helyére nagy valószínűséggel Mehmedi kerül az együttesbe. A balhátvéd Roussillon szerepeltetése vádlifájdalmainak enyhülésétől függ, vélhetően Gebhard helyettesíti, de Tisserand vagy Horn is szóba jöhet a posztra.

Kapcsolódó

Werder–Wolfsburg örökmérleg

Összesen: 51 mérkőzés, 25 Werder-győzelem, 9 döntetlen, 17 Wolfsburg-siker/ 101–88-as gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 45–19–9–17/ 81–78
Brémában: 24–13–2–9/ 49–39. Brémában a Bundesligában: 22–11–2–9/ 44–36
Az őszi idény mérkőzésén: Wolfsburg–Werder 2–3. G.: Weghorst, William, ill. Rashica (2), Bittencourt (2019. 12. 1.)
A legeredményesebbek (az összes mérkőzésen): Claudio Pizarro (16 mérkőzés–10 gól–0 lap), ill. Edin Dzeko (7–6–0)

UNION BERLIN–SCHALKE

Benito Ramant köszöntik a társaak a vezető gól megszerzése után tavaly november 29-én Gelsenkirchenben (Fotó: Getty Images)

A mezőny két legpocsékabb formájában lévő együttese egymás ellen próbál meg kikecmeregni a gödörből. Az abszolút újonc Union legutóbb február 24-én nyert Frankfurtban, azóta kétszer szerzett 1 pontot, ötször egyet sem. Még siralmasabb a Schalke eredménysora, amellyel El-helyről lassan már a kiesőzónába esett vissza: az elmúlt 10 meccsből 3 remi, 7 zakó, a legutóbbi négy vereség sorozatban a legutóbbi összecsapásokon.
A két csapatnak ez csupán a második bajnokija lesz. A novemberi elsőt és a 19 évvel ezelőtti döntős kupameccsüket egyaránt a Schalke nyerte meg. Mivel a DFB-kupafinálét annak idején az Olimpiai Stadionban rendezték meg (Jörg Böhme duplájával nyertek a királykékek), az Alten Försterei Stadionban, az Union hazai pályáján első ízben mérkőznek meg egymással.
A berlinieknél az eltiltástól újra fenyegetett Andrich (9 sárgája van) kezd a középpálya centrumában. A bal oldali védő szerepkörében Hübner kap bizalmat.  A Schalkéból nagyon hiányozhat az eltiltott McKennie, Wagner mesternek ki kell találni, kit szerepeltessen a kulcsfontosságú „hatos” poszton.  Stambouli október óta először a meccskeret tagja, vele nyilván erősödik a társaság, de még nyilván nem számíthat rá a kezdőben a tréner.

Kapcsolódó

Union Berlin–Schalke örökmérleg

Összesen: 2 mérkőzés, 0 Union-győzelem, 0 döntetlen, 2 Schalke-siker/ 1–4-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 1–0–0–1/ 1–2.
Az Union pályáján: még nem játszottak. Az Union pályáján a Bundesligában:
Az őszi idény mérkőzésén: Schalke–Union 2–1. G.: Raman, Serdar, ill. Ingvartsen (2019. 11. 29.)
A legeredményesebbek (az összes mérkőzésen): Marcus Ingvartsen (1 mérkőzés–1 gól–0 lap), ill. Jörg Böhme (1–2–0)

AUGSBURG–KÖLN

Jhon Córdoba, a kolumbiai válogatott csatár szerezte a Köln első gólját novemberben a Thein Energie Stadionban (Fotó: Getty Images)

A két csapat egymás tabellaszomszédja a 12. és a 13. helyen, de amelyik veszít, akár még bajba is kerülhet. Az elmúlt hetek formáját egyik együttes sem jegyzi törtéénete arany lapjain, az Augsburg egyre esik vissza (győzelem-döntetlen-vereség a trend), a Köln pedig – ameky kieső pozícióból küzdötte fel magát egy hármas győzelmi sorozattal még a vírusszünet kitörte előtt, az újrakezdés óta nem nyert meccset, két remit két vereség követett.
A hazai gárdába sérülés és eltiltás után most tér vissza Gouweleuw, a védelem „főnöke”, Herrlich mester a rutinos Maxszal is számolhat. Finnbogason visszatérése is a köszöbön, az izlamdi támadó középpályásként és csatárként is bevethető. Akár Gruezo szereplése is szóba jöhet Baier posztján, a középpályássor bal oldalán.

Kapcsolódó

Augsburg–Köln örökmérleg

Összesen: 16 mérkőzés, 6 Augsburg-győzelem, 6 döntetlen, 4 Köln-siker/ 16–17-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 11–5–5–1/ 12–8
Kölnben: 8–2–2–4/ 10–7. Kölnben a Bundesligában: 5–2–3–0/ 7–2
Az őszi idény mérkőzésén: Köln–Augsburg 1–1. G.: Niederlechner, ill. Córdoba (2019. 11. 30.)
A legeredményesebbek (az összes mérkőzésen): Alfred Finnbogason (4 mérkőzés–3 gól–1 lap), ill. Milivoje Novakovics (5–4–0)

BUNDESLIGA, 30. forduló. Sport1 13:15  SV Werder Bremen–VfL Wolfsburg (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, műsorvezető: Petur András, szakértő: Mészáros Ábel); Sport1 15:30 1. FC Union Berlin–FC Schalke 04 (kommentátor:  Haraszti Ádám, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Várhidi Péter); Sport1 17:45  FC Augsburg–1. FC Köln (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Várhidi Péter)