Magyar edzőt nézett ki a Hoffenheim • SportTV

Magyar edzőt nézett ki a Hoffenheim

2020. 07. 19. 13:17    
Olvasási idő: < 1 perc

Német lapértesülés szerint Lőw Zsolt az egyik jelölt a Hoffenheim kispadjára.

A Bundesliga-csapatok közül már csak a Hoffenheimnek nincs edzője a 2020-2021-es szezonra. A Bild értesülései szerint elképzelhető, hogy ez hamarosan változhat – méghozzá számunkra váratlan, ugyanakkor örömteli módon. A lap szerint ugyanis nem csupán a Bayern München második csapatát irányító Sebastian Hoeness, de Lőw Zsolt is jelölt, hogy Alfred Schreuder örökébe lépjen. (A szezont már nem vele fejezte be a Hoffenheim, de ő volt az eddigi utolsó kinevezett vezetőedző.)

Lőw érzelmileg is érintett lehet a kérdésben, hiszen ő volt az egyik hőse a 2007-2008-as idényben kiharcolt feljutásnak. Most pedig lassan eljön az ideje, hogy önállóan is edzői karrierbe vágjon. 2012 és 2014 között Peter Zeidler másodedzője volt a Lieferingnél, majd Ralf Rangnick a Salzburghoz vitte, ahol Adi Hütter asszisztense (valamint bajnok és kupagyőztes) lett. Ezt követte az RB Leipzig, ahol Ralph Hasenhüttl munkáját segítette, a tandem bajnoki ezüstig jutott. 2018-ban jött az újabb ugrás, a PSG, amelynél Thomas Tuchel kérte fel segítőjének. A Hoffenheim – állítólag – folyamatosan követte az útját, és az ottani vezetők szerint nyolc év után eljött az ideje annak, hogy főnök legye belőle.

Lőw szerződtetését nehezítheti, hogy 2021-ig élő szerződése van Párizsban, ráadásul augusztusban a Bajnokok Ligája folytatása vár rá és a csapatra. Ha komolyak a Hoffenheim szándékai, a PSG engedélyén túl alighanem némi lelépési díjra is szükségük lesz Lőw megszerzéséhez. Arról nem is szólva, hogy az egykori magyar válogatott futballista vajon mit gondol a németek szándékáról?

A Top5 európai bajnokságban jelenleg nem dolgozik magyar vezetőedző, legutóbb Dárdai Pál járt ilyen magasságban, ő 2019 nyaráig ült a Hertha kispadján.

A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.