Szoboszlai Dominik a róla szóló dokumentumfilmben: „Ez nem szerencse, ezért tenni kell” • SportTV

Szoboszlai Dominik a róla szóló dokumentumfilmben: „Ez nem szerencse, ezért tenni kell”

Sport TV avatar Sport TV 2020. 12. 22. 15:18    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport1 december 26-án és 28-án mutatja be a televízióban az exkluzívan csak a csatornán látható „Szoboszlai Dominik – Egy átigazolás története” című kétrészes dokumentumfilmet. Megérkezett a film kedvcsinálója, továbbá egy-két részletet is elárulunk a produkcióról.

Szoboszlai Dominik a Lipcse öltözőjében. (Fotó: twitter / @DieRotenBullen)

„Ez nem nagyon szerencse, mert én hároméves korom óta minden egyes nap felkeltem, és elmentem edzeni. Ezért tenni kell, és akkor még a szerencse is melléd áll, ha már arról beszélünk, hogy például Izland ellen a kapufáról befelé és nem kifelé pattan, mert ezért megdolgoztál” – mondja Szoboszlai Dominik az exkluzívan a Sport TV-n látható dokumentumfilm előzetesében. Nyilván ez a szemlélet repítette odáig, hogy a pályán remekeljen, hogy Európa sztárcsapatai akarják szerződtetni vagy hogy Izland ellen ne remegjen meg a lába az utolsó pillanatban, amikor kijuttatja a magyar válogatottat az Eb-re.

Sok kérőről esett szó, számtalan pletykát lehetett hallani, de Szoboszlai Dominik úgy döntött, pályafutását a Bundesligában, az RB Leipzignél folytatja, december 17-én írta alá a szerződését új csapatával. Az idáig vezető folyamatról szól majd a tv-ben kizárólag a Sport TV-n látható „Szoboszlai Dominik – Egy átigazolás története” című dokumentumfilm.

A cél az, hogy egy teljesen új, részletes képet kapjunk Dominik átigazolásáról és eddigi karrierútjáról.

A filmben megszólalnak szülei, a Főnix Gold FC alapítói, a menedzsere, a FC Red Bull Salzburg edzője, játékosai és sportigazgatója is. Archív felvételeken a fiatal labdarúgó is feltűnik, ahogyan a Red Bull Salzburg és a magyar válogatott mezében is láthatjuk majd a közelmúltból.

A produkción a Positive Adamsky dolgozik, ők rakták össze azt a 10-15 fős stábot, amely elkészítette a filmet. A forgatások idén ősszel kezdődtek el azzal a céllal, hogy ha Dominik átigazolása akár most télen, akár 2021 nyarán létrejön, akkor legyen egy kész film a folyamatról. A Sport1-en vetítendő filmben megjelennek olyan, az utánpótlákorából és az átigazolás napjáról származó felvételek, amiket eddig soha máshol nem lehetett megtekinteni.

A két rész összefoglalja, hogy egy tehetséges sportoló miképp került külföldre, milyen nehézségekbe ütközött, milyen mérföldkövek voltak karrierjében, illetve milyen karakterek segítették abban, hogy az ország legértékesebb labdarúgója legyen.

A Sport1-en az első részt december 26-án 21 órától, a másodikat december 28-án 16:45-től lehet megtekinteni, december 31-én 20 órától az egész filmet egyben is mutatja be a csatorna.