Sallai egy szinten Sanchóval és Sanéval • SportTV

Sallai egy szinten Sanchóval és Sanéval

2021. 01. 21. 17:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Sallai Roland jó úton jár afelé, hogy legalább 10 gólig jusson egy idényen belül a Bundesligában, ami korábban csak négy honfitársának sikerült.

Tisztában vagyunk vele, sőt, szeretnénk előre hangsúlyozni, hogy ez csak játék a számokkal, de azok alapján Sallai Roland egyelőre egy lapon említhető Jadon Sanchóval, Leroy Sanéval és Kingsley Comannal, illetve egy másik vonalon előrébb tart David Alabánál vagy Emre Cannál. Kezdjük előbbivel! A Freiburg magyar légiósa a Frankfurt ellen megszerezte idénybeli ötödik gólját, a kanadai táblázaton pedig a további négy gólpasszának is köszönhetően 9 pontnál tart. Ezzel az egész mezőnyt figyelembe véve a 15. helyen áll, holtversenyben többek között a Sancho, Sané, Coman trióval. Az öt gól már csak azért is megsüvegelendő, mert ha tartja ezt a tempót, a szezon végére eljuthat 10 gólig, ami csak kevés honfitársának sikerólt eddig: Huszti Szabolcsnak kétszer (rendre a Hannover színeiben), valamint egyszer-egyszer Szalai Ádámnak (Mainz), Détári Lajosnak (Frankfurt) és Miriuta Vasilének (Cottbus). Az egy szezonon belóli magyar Bundesliga-csúcs 13 gól, ezt Szalai tartja a 2012-2013-as évad óta.

Az egy erősebb tavasszal akár még elérhető is lenne Sallai számára, de a Frankfurt ellen megsérült, és úgy tűnik, nem ússza meg kényszerpihenő nélkül. „Fájdalmai vannak. Már a szünetben le akartam cserélni, de azt mondta, még bírja. Az izületi tok biztosan beszakadt, de még nem tudom, mi van a szalagjaival. Abból indulok ki, hogy a Stuttgart elleni, szombati meccsre nehezen épül fel” – mondta róla Christian Streich vezetőedző.

És hogy Alabáék hogyan kerültek képbe? Féltávnál Sallai a Kicker című szaklap osztályzatai alapján 3,38-as átlaggal a 97. helyen áll (221 játékost vettek figyelembe a rangsor összeállításánál), megelőzve többek között a Bayern kétszeres Bajnokok Ligája-győztes védőjét.

A Sport1-en 18:45-től élőben jövünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, de addig is, szavazzatok a forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 17. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Moussa Diaby (Leverkusen) a Dortmund ellen

0%

Andrej Kramaric (Hoffenheim) a Hertha ellen

0%

Sallai Roland (Freiburg) a Frankfurt ellen

0%