Podgoricai kirándulás a szokott két pontért • SportTV

Podgoricai kirándulás a szokott két pontért

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 29. 11:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Kilenc alkalommal lépett fel eddig a győri női kézilabdacsapat Podgoricában, 4 győzelem mellett 3 döntetlennel és mindössze két vereséggel. Az idővonalra tekintve viszont az elmúlt hat alkalommal viszont mindig legyőzte a montenegrói bajnokot – ez a célja most is Danyi Gábor együttesének.

A Győr a legutóbbi 6 alkalommal mindig legyőzte a Buducsnosztot. Jó lenne ezt a sorozatot (is) tovébb növelni! (Fotó: gyorietokc.hu) n

A BL legutóbbi győztese, az ötszörös bajnok Győri Audi ETO ugyan 58 mérkőzéses veretlen sorozatot épített fel az elit klubkupában, ám ebben az idényben kicsit sok mérkőzése sikeredett döntetlenre. A legnagyobb vetélytárs, az újoncként is az elitcsapatok szűk csoportjába berobbanó moszkvai CSZKA ugyan kikapott egyszer – novemberben Odensében 26–25-re – , de ezen kívül csak egyetlen döntetlent játszott, éppen az ETO ellen Moszkvában, a többi találkozóját egyaránt sikerrel zárta. Ezzel a vesztett pontok tekintetében jobban áll, eggyel kevesebbje van a zöld-fehéreknél. Feltéve, hogy a két rivális egyaránt megnyeri hátralévő meccseit a záró fordulóig –  a moszkvaiaknak oda-vissza a horvát bajnok Podravka és otthon a Buducsnoszt az ellenfele, a Győrnek a podgoricai után egy kaproncai útja következik – , a végjáték az Audi Arenában lesz köztük. Azon viszont a hazaiaknak csak a győzelem jelenthet csoportgyőzelmet, az ötödik döntetlen már vereséggel érne fel.

Az optimista Veronica Kristiansen ebben a kiírásban 51-szer talált a kapuba, ezzel ő az ETO házi gólkirálya (Fotó: ehfcl.com)

De vissza a péntek kora esti csatára, az esélyekről és a várakozásoktól Veronica Kristiansen nyilatkozott a győri klubhonlap szokásos videointerjújában: „A Buducsnoszt nagyon jó formában van most. Nagyon kemény, izgalmas meccs lesz, de biztos vagyok benne, hogy mindent beleadunk. Nagyon jó formában vannak, mint csapat, jól jászanak együtt. Kiváló szélsőik vannak, de mint mondtam, csapatként nagyon jók. A siker kulcsa az lehet, hogy keményebbnek kell lennünk védekezésben. Szintet kell lépnünk és készen állni egy igen kemény mérkőzésre” – mondta a világ- és háromszoros Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes norvég balátlövő.

Kapcsolódó

BUDUCSNOSZT–GYŐR örökmérleg

Összesített kupamérleg: 22 mérkőzés, 3 Buducsnoszt-győzelem – 4 döntetlen – 15 Győr-siker / 524­–578-as gólkülönbség. Ebből Podgoricában: 8–2–3–4 / 195–209.
Az első mérkőzés: ZSRK Buducsnoszt Monet–Győri ETO KC 25–25 (12–7), KEK-döntő, első mérkőzés, Podgorica, 2006. 5. 13. A legutóbbi mérkőzés: Győri Audi ETO KC–ZSRK Buducsnoszt 34–29 (18–16), BL-csoportmérkőzés, 2020. 11. 21.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 18:45 ZSRK Budusznoszt Podgorica–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet. Szakértő: Tóth Tímea)