Melyik nemzet duplázik még a negyeddöntőben? • SportTV

Melyik nemzet duplázik még a negyeddöntőben?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 03. 14. 13:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Négy mérkőzést már pénteken lejátszottak a női kézi BL nyolcaddöntő visszavágó köréből, egy elmaradt, a maradék háromra vasárnap kerül sor. Sajnos, a Fradi kiesésével két magyar együttes már nem lehet a nyolc között, két orosz – a Rosztov-Don és a CSZKA – már ott van, s délután kiderül, lesz-e két dán, esetleg két francia csapat a final fourért játszandó negyeddöntőben. (Utóbbihoz az is kell, hogy az EHF meghozza hivatalos döntését az elmadadó Metz–Dortmund párosítás ügyében.)

Henny Ella Reinstad, a Vipers idjú, 2 éves klasszisa már 51 góénál jár a BL-idényben. Most sokat tehet azért, hogy csapata ismét eljusson a negyeddöntőbe (Fotó: Getty Images)

BREST-BREATAGNE–ESBJERG

A Brest szlovén csillaga, Ana Gros igen közel áll 100. BL-találatához az idényben, eddig 97-szer talált a kapuba az elitligában. Mindkét csapat bejutott tavaly a negyeddöntőbe, de a további küzdelmeket már nem lehetett megtartani a koronavírus-járvány miatt. A Brest hazai pályán 3-3 alkalommal győzött és remizett, egyedül a CSZKA-tól szenvedett vereséget. Az Esbjerg a lehetséges 12 pontból 7-et szerzett meg idegenben, a hetedik a Krim elleni ljubljanai győztes, de később törölt találkozó volt. A dán csapat a hét közen visszavette a vezetést a hazai ligában az Odensétől, a Randers ellen aratott 34–16-os győzelemmel. Az első találkozón a franciák idegenben 33–27-es győzelmet arattak

ODENSE–VIPERS 

A múlt heti első találkozón született a legtöbb gól a nyolcaddöntő első körében 71, a dánok 36–35-re nyertek Herningben, ahol papíron a a Vipers volt a pályaválasztó.Az Odense csupán másodszor szerepel a BL-ben, és lehetősége van rá, hogy másodszor be is jusson a nyolc közé. A Vipersnek ismét nélkülöznie kell két rutinos sztárját, Heidi Lökét és Nora Mörköt. A borvég együttes hetes nyerő sorozattal kezdte a BL-szezont, ám a legutóbbi hat mérkőzéséből négyet is elveszített. Az Odense viszont legutóbbi két hazai találkozóját bukta el a csoportkörben a Valcea és a Brest ellen.

A kézilabdahetet a szokásos Harmadik Félidő című kézilabda talkshow zárja, vendégként megszólal Jeney Ákos Zsolt, az FTC-Rail Cargo Hungaria szakosztály-igazgatója is.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, nyolcaddöntő, visszavágók. Sport1 13:45  Brest-Bretagne Handball–Team Esbjerg (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 Odense Handbold–Vipers Kristiansand (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:30  Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Ágai Kis András)