LeBron James a söprések királya • SportTV

LeBron James a söprések királya

2017. 04. 24. 18:10    
Olvasási idő: < 1 perc

A Cleveland Cavaliers az Indiana Pacers elleni söpréssel elfoglalta a helyét a Keleti főcsoport elődöntőjében az NBA rájátszásában. LeBron James a 106–102-es győzelemmel még egy NBA-rekordot is átadott a múltnak.

Mostanában ugyan elég hihetetlen, de a playoff kapcsán méltatásképp kell leírnunk a New York Knicks nevét. A Knicks ugyanis az eddigi utolsó csapat, amely a rájátszás első körében képes volt megverni egy olyan együttest, amelyben LeBron James is játszott. A New York-iak (még a most a Clevelandet erősítő J.R. Smith-szel és Iman Shumpertel a soraikban) 2012. május 6-án verték meg a Miami Heatet, azóta viszont LeBron nem veszített összecsapást a rájátszás első fordulójában. A Miamival, majd a Cleveland Cavaliersszel kisöpörte a Milwaukee Bucks, a Charlotte Hornets, a Boston Celtics, a Detroit Pistons, most pedig az Indiana Pacers csapatát.
A vasárnap esti meccsen James sorozatban 21. alkalommal nyert a rájátszás első fordulójában, amivel új csúcsot állított fel. Igaz, a korábban 20-szal csúcstartó Magic Johnson, James Worthy, Michael Cooper hármas egy franchise-zal (Los Angeles Lakers) zsebelte be a sikereket, LeBron kettővel.
James a mostani 106-102-es győzelemből tevékenyen kivette a részét, a neki rendelt 45 játékpercben 33 pontot, 10 lepattanót, 4-4 asszisztot és labdaszerzést, valamint 2 blokkot tett bele a közösbe. Utóbbiak közül ez volt a nagyobb.

(Sport TV)