Jokics csúcsot varázsolt • SportTV

Jokics csúcsot varázsolt

2018. 02. 16. 14:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A Denver Nuggets szerb centeréről, Nikola Jokicsról pontosan tudjuk, zseniálisan lát a pályán, és center létére óriási passzokat ad. Az All-Star-hétvége előtti utolsó játéknapon varázsolt is egyet nekünk.

A Milwaukee Bucks ellen játszott a Denver Nuggets, és két európai szupersztár, Giannis Antetokounmpo, valamint Nikola Jokics párharcára számíthattunk. Nos, egyikükben sem csalódtunk sem. Giannis 36 ponttal, 11 lepattanóval és 13 gólpasszal zárt, de Nikola Jokics még rajta is túltett, 30 pontos, 17 gólpasszos, 15 lepattanós tripla-duplát ért el. Hetedszer fordult elő a liga történetében, hogy valakinek összejön a 30-15-15-ös tripla-dupla. Legutóbb 2016 december 31-én James Hardennek sikerült ez, de előtte csaknem 20 évet kell visszamenni, hogy ilyen produkciót találjunk, 1987-ben Larry Bird mutatta be. Rajtuk kívül Magic Johnson, Oscar Robertson és Wilt Chamberlain kétszer volt erre képes.
Jokics teljesítményében az is lélegzetelállító, hogy az elmúlt húsz évben nem volt olyan, hogy valaki 22 perc 6 másodperc alatt már összehozzon egy tripla-duplát. Ráadásul úgy, hogy ő ebből csak 14,5 percet töltött a parketten.
Talán sokan tudják, de hozzátesszük, hogy Nikola Jokics nem lesz ott az All-Star-gála főmeccsén.

(Sport TV)