Davis őrült meccset produkált • SportTV

Davis őrült meccset produkált

2018. 02. 27. 18:25    
Olvasási idő: < 1 perc

Anthony Davis úgy játszott a Suns ellen, ahogyan korábban még senki az NBA-ben. 53 pont, 17 vagy 18 lepattanó és 5 blokk került a lőlapra. Közben egy legenda is megviccelte.

Ellentmondanak egymásnak a statisztikák, hogy 17 vagy 18 lepattanót gyűjtött Anthony Davis a Phoenix Suns ellen, de mindenképpen történelmi meccset játszott a New Orleans Pelicans magasembere. Az biztos, hogy a 17 vagy 18 lepattanó mellett 53 pontot szórt és öt dobást blokkolt.


Nem volt még olyan a liga történetében, hogy valaki 53 pont mellett legalább 17 lepattanót gyűjt, és még ötöt blokkol is. Az is csak egyszer fordult elő, hogy valaki átlépte a bűvös 50-15-5-ös határt, még 1974-ben Bob McAddo egy izmos 52-22-7-es meccsen.
Davis egyébként megőrült, mióta hű társa, DeMarcus Cousins megsérült, és a legutóbbi hat meccsen 41,5 pontos, 15 lepattanós és 3,2 blokkos átlagot hozott össze. Ezeket a Pelicans mind megnyerte, és David hatból négy meccsen átlépte a 40 pontos határt.
Szintén Davishez kapcsolódó hír, hogy megviccelte egy igazi legenda, Karl Malone egy videóban, amit a napokban hoztak nyilvánosságra (itt és most előre szólunk, hogy Red Bull-promóról van szó).


Sőt, a New Orleans Pelicanshoz tartozik, hogy lehetőséget adtak egy egykori Év Újoncának, Emeka Okafornak, aki négy év szünet után került vissza a liga körforgásába, kapott két 10 napos szerződést, és most véglegesítették. A 35 éves magasember az utóbbi öt mérkőzésen kezdőként lépett pályára.

(Sport TV)