Bejött a reform, jöhet a komoly gála! • SportTV

Bejött a reform, jöhet a komoly gála!

2018. 01. 26. 17:57    
Olvasási idő: 3 perc

Kihirdették az All-Star-gála főmeccsének végleges kereteit, ha nem jön közbe semmi, végleges James és Curry kompániája. Összességében eddig elmondható, megérte az All-Star gála reformja az NBA-nek. Többet beszéltek róla, mint valaha, és bízunk benne, nem dobnak 400 pontot a csapatok.

A 2018-as NBA All-Star-mérkőzés más lesz, mint ahogyan megszokhattuk az elmúlt években, nem szimpla Kelet-Nyugat összecsapást láthatunk majd, hanem két csapatkapitány választásának eredménye lesz az, hogy ki ki ellen, így lesz LeBron James vezette Team LeBron és egy Stephen Curry vezette Team Stephen.
Miért volt a reform?
Mert amíg korábban minimálisan komolyan vették a játékosok az All-Star-mérkőzést, és legalább az első és második negyedben tapasztalható szórakozás után a harmadik és negyedik negyedben küzdöttek a győzelemért, addig a 2010-es évekre csak arról kezdett szólni az egész, hogy minél több pont szülessen, és mindenki magasról tett rá, nyer-e a csapata. Gondoljunk csak abba bele, hogy 2003-ban még a Nyugat nem hagyta, hogy Michael Jordan egy meccsnyerővel búcsúzzon utolsó All-Star-fellépésén.

Az elmúlt négy évben ment el odáig a dolog, hogy mindkét csapat elérte a 150 pontot, 2017-ben pedig már 192-182 lett a végeredmény, 2016-ban pedig 196 pontot dobott a Nyugat.
Még mielőtt elérte volna a 200 pontot egy csapat az All-Star-meccsen, lépett a liga, és bedobta a reformot. A játékosok egóját és a jótékonyságot vették alapul. Nem találták fel a spanyolviaszt, mert az NHL és az NFL már alkalmazta ezt a koncepciót. Abból indulnak ki, hogy egy játékos nem akar veszíteni, ha a nevét viseli egy csapat, és basszus, biztosak lehetünk benne, hogy például pont James esetében ez nagyon hatásos fegyver lesz. Illetve a két csapat kiválaszt egy-egy jótékonysági szervezet a házigazda környékéről, akiért játszik.
Mi történt?
Nem lesz Kelet és Nyugat, hanem a Keleti és a Nyugati konferencia 12-12 legjobbja lép parkettre, az említett James és Curry draftolta a saját keretét.
1. A szurkolói szavazásnak az volt a célja, hogy megválasszák a csapatkapitányokat (ezt semmi más nem befolyásolta). Keleten James, nyugaton Curry nyert. Sokkal több szavazat érkezett a játékosokra, mint egy éve, mert nagyobb volt ennek a tétje (2017-ben James 1 893 751 szavazattal nyert, 2018-ban ehhez képest 2 638 294-el, öten is több szavazatot kaptak, mint a tavalyi győztes)
2. A szurkolói szavazás, a média képviselői és a játékosok súlyozásos szavazásának eredménye volt a további négy-négy keleti és nyugati kezdőjátékos (itt már tudatosan ABC-sorrendben írjuk őket, hogy minden világos legyen mindenkinek): Giannis Antetokounmpo, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, DeMar DeRozan, Kevin Durant, Joel Embiid, James Harden, Kyrie Irving
3. Az edzők megválasztottak hét-hét cserejátékost a Keleti és Nyugati konferenciából (ABC-sorrendben): LaMarcus Aldridge, Bradley Beal, Jimmy Butler, Draymond Green, Al Horford, Damian Lillard, Kevin Love, Kyle Lowry, Victor Oladipo, Kristaps Porzingis, Klay Thompson, Karl-Anthony Towns, John Wall, Russell Westbrook
4. A két CSK kiválasztotta a keretét, előbb a kezdőket. Team LeBron: DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Kevin Durant és Kyrie Irving; Team Stephen: Giannis Antetokounmpo, DeMar DeRozan, Joel Embiid, James Harden. Majd a cseréket. Team LeBron: LaMarcus Aldridge, Bradley Beal, Kevin Love, Victor Oladipo, Kristaps Porzingis, John Wall, Russell Westbrook; Team Stephen: Jimmy Butler, Draymond Green, Al Horford, Damian Lillard, Kyle Lowry, Klay Thompson, Karl-Anthony Towns.


Az NBA sokat nyert ezzel, hiszen többször és többet beszéltek és fognak még beszélni az All-Star-meccsről, mint korábban. Eddig előbb kihirdették a kezdőket, majd a cseréket, és kész. Most azonban folyamatosan azt találgatták, ki kit fog választani, és kit biztosan nem. Például az első részeredmények után még Antetokounmpo vezetett keleten, aki lenyilatkozta, hogy tuti Jamest választja, majd James elé került, és az lett a téma, hogy vajon Irvinget fogja-e választani, Curry eközben elmondta, hogy neki Antetokounmpo kell a csapatába, és így tovább.
A végeredmény megjelenése után pedig arról beszélnek, vajon mi volt a sorrend. Úgy véli mindenki, hogy Durant volt az első pick. Valójában ő is, és vette a lapot, maga is megosztotta ezt a mémet, amit róla csináltak.
Ezért nem csapattársához került, hanem Jameshez, és vele szemben választotta Curry Antetokounmpót. Kyrie Irving újra LeBron James „kölyke” lesz, mint 2017 nyaráig három szezonon át. Szinte borítékolható volt, hogy Curry nem draftol maga mellé egy másik irányítót. A Király magas szerkezetet alkalmaz, a Pelicans két óriásával (DeMarcus Cousinsszal és Anthony Davisszel), illetve Kevin Duranttel hátvédben. Curryre jutott két hátvéd (DeRozan és Harden), a Görög Szörny és Embiid. Jamesnél 7 keleti (köztük csapattársa, Kevin Love) és 5 nyugati játékos kap szerepet, míg Currynél nyilván fordított az arány, és a négy warriorsosból három ott lesz.

(Sport TV)

Szerintünk szorosabb lesz, és jó meccset játszanak majd a fiúk, és aki akarja, február 18-án megnézheti a Sport TV-n a mérkőzést.