McGregor 6 UFC-meccset még biztosan vállal • SportTV

McGregor 6 UFC-meccset még biztosan vállal

2018. 09. 21. 11:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Conor McGregor új, hat mérkőzésre szóló szerződést kötött a UFC-vel.

Amikor Conor McGregor tavaly csaknem 100 millió dollárt keresett a Floyd Mayweather elleni bokszmeccsel, simán benne volt, hogy soha többé nem lép be az oktagonba, a UFC-nek pedig új vezéralak után kell néznie. Ehhez képest, az ír szupersztár nem csupán megküzd október 6-án Habib Nurmagomedovval, de egy új, hat mérkőzésre szóló szerződést is aláírt a szervezettel. Dana White, a UFC atyaúristene megerősítette a hírt, ami neki is könnyebbség, hiszen a visszavonuló Ronda Rousey, illetve a doppingolás miatt eltiltást kapó Jon Jones után nem veszít el még egy vezéralakot. McGregor legutóbb 2016. november 12-én küzdött a UFC keretein belül, akkor elvette Eddie Alvareztől a könnyűsúlyú címet.

„Nem volt nehéz megegyezni vele, mert tudjuk, mennyit ér nekünk” – mondta White. Az elnök nem árulta el a szerződés pontos részleteit, de azt elismerte, a UFC még senkinek sem fizetett annyi pénzt, mint most McGregornak. Mondjuk nem csoda, hiszen a McGregor–Nurmagomedov meccsre a becslések szerint 2,5 millió előfizetést is eladhatnak, ami jócskán felülmúlja az eddigi 1,6 milliós UFC-csúcsot (az is McGregor nevéhez fűződik, méghozzá a Nate Diaz elleni visszavágóval).

Sőt, a UFC még azt is megengedte McGregornak, hogy a meccsein az ő whiskey-jét reklámozhatja. A Proper Whiskey felirata ott lesz az oktagon padlóján. Sőt, a termék az október 6-i meccset felvezető sajtótájékoztatón is előkerült, az ír meg is kínálta leendő riválisát, aki értékelte ugyan a gesztust, de hithű muzulmánként nem élt a lehetőséggel.

A Sport1-en október 6-ról 7-re virradóra, hajnali 4 órától élőben közvetítjük a Conor McGregor–Habib Nurmagomedov találkozót.