Kézilabdás szupervasárnap • SportTV

Kézilabdás szupervasárnap

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 23. 10:39    
Olvasási idő: 2 perc

Három élő kézilabdameccsel és a szokásos sportági show-val igazi kézilabdás szupercsatonát varázsolunk vasárnap a Sport1-ből. A kézis szuperfanok fel sem tudnak állni a képernyő elől, de a bele-belenézők is reméljük, ott ragadnak a tévéfotelben.

LEMGO–FLENSBURG

Bundesliga-meccsel kezdünk, egy kicsit a múlt és a jelen csatájával. A Lemgo jó másfél-két évtizede volt a német kézilabda frontcsapata, a Flensburg az elmúlt időkben aratta-aratja fényes sikereit. Ha nem láttuk volna a hétközi BL-mérkőzést, könnyen mondhattuk volna, hogy a hazaiak esélytelenek. Ám a PPD Zagreb megmutatta, jó és következetesen végig vitt taktikával, nagy fegyelemmel és némi szerencsével a német bajnok is legyőzhető. Ám az FH-nak, ha komolyan veszi címvédő reményeit, „ragadnia” kell a Magdeburgra, amely egy előrehozott meccsel már 7 találkozót tekintve is tökéletes – a bajnok még csak 5-nél tart. Elválik, jut-e most ötről a hatra.

PSG–CELJE

A párizsi szupercsapat kudarcként élte meg a júniusi kölni 4. helyet, azóta tovább erősítette amúgy is bivalyerős keretét. Ebben az idényben minden meccsét kötelező (lett volna) megnyernie. A szép terv már a Szuperkupán (Trpohée des Champions) kútba esett, a gárda két vereséggel csak 4. lett a final four rendszerű minitornán. Aztán a bajnokságban – 3 győzelem – és a BL-ben – 7 gólos siker Zaporizzsjában a Motor ellen – már sikerült a javítás, ezt a formát szeretné tartósítani a PSG a kupasorozat további részére. A Celje első kát hazai bajnokiját ugyan megnyerte, ám a BL-rajt már kesernyésre sikeredett: hazai pályán kapott ki egyetlen góllal a dán Skjerntől (utóbbi neve fájdalmasan ismerős március óta…).
A két csapat már 6 BL-meccset is vívott korábban. 22 éve a szlovénok oda.-vissza legyőzték a párizsiakat, utána következett csaknem két évtized után az elmúlt három esztendőben négy újabb összecsapás, amelyeket már rendre a PSG zárt győztesen, egy 2 és három 5 gól különbségűvel.

 

MOL-PICK SZEGED–NANTES

A magyar bajnok MOL Pick csikorgós egygólos zágrábi sikerrel kezdte a BL-idényt, a legutóbbi döntős Nantes viszont háromgólos hazai kudarccal kezdett a német bajnok Flensburg ellen. A két együttes tavaly is egy csoportban szerepelt, a Nantes oda-vissza legyőzte a Tisza-partiakat. A szegediek legutóbb három éve győztek le francia csapatot, a Montpelliert az első számú eurokupában. A spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda második egymást követő évben lép pályára volt csapata, a Nantes ellen: tavaly a Vardar, most a  szegediek mezét viseli.
„A Bajnokok Ligájában nincs lefutott meccs vagy könnyű ellenfél, bárki képes legyőzni a másikat. Ezt bizonyítja a Zagreb flensburgi győzelme, vagy, hogy az előző négyes döntő fináléjáig menetelt a vasárnapi ellenfelünk, a Nantes. Nagyon sok jó csapat van már, ezért is fontos igazán, hogy győzelemmel kezdtünk Eszéken” – mondta Stefán Ráhn Sigurmannsson, az izlandi balszélső a klubja honlapjának adott miniinterjújában. „Jól felkészültünk a franciákra, ráadásul hazai környezetben játszunk, ami nagyon fontos, mert a szurkolóink extra erőt adhatnak majd nekünk a nehéz pillanatokban. Ha a legjobbunkat nyújtjuk, nyerhetünk.” Hogy a körbeverésből igazi lánc legyen, ahhoz persze hazai sikerre lenne szükség a Tisza-parti nagyvárosban…

Kapcsolódó

Eurokupa-örökmérleg

Összesen: 4 mérkőzés, 1 Szeged-, 3 Nantes-győzelem, 107–121-es gólkülönbség
Szegeden: 2–1–0–1 /58–60
Az első mérkőzés: Pick Szeged–HBC Nantes 28–27 (18–13), EHF-kupa csoportmérkőzés, 2014. 2. 9.
A legutóbbi mérkőzés: MOL-Pick Szeged–HBC Nantes 30–33 (15–17), BL csoportmérkőzés, 2017. 11. 11.

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA. Sport1 15:15  TBV Lemgo Lippe–SG Flensburg-Handewitt (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Pásztor István); BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 16:45 Paris-SG Handball–RK Celje Pivovarna Lasko A-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Pásztor István; Sport1 18:45  MOL-Pick Szeged–HBC Nantes B-csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); 21:00 Harmadik Félidő kézilabdashow (műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István)